Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 22 октября 2023, вопрос №95329

Знищення товару у терміналі Нової Пошти під час ракетної атаки

Добрий день! Замовила та оплатила через інтернет куплений товар у вигляді телефону на суму 8 200 грн. в магазині «Елмір». Оформила доставку Новою Поштою. Магазин 21.10.2023 року надав до відправки придбаний мною товар службі доставки «Нова Пошта». Під час ракетної атаки посилка була знищена. Хто відшкодує знищення? Чи є сенс відмовитися від товару у магазині та вимагати повернення коштів?

Ответы юристов (8)

    Богун Сергій Павлович

    Якщо товар був не застрахований - зверніться до Нової пошти. Коли таке траплялося в Дніпрі - наскільки я знаю було відшкодування.

    • Юлия Шелест Клиент 6 месяцев назад

      Магазин вказував оціночну вартість, але Нова Пошта сказал, що це форс-мажор і у такому випадку вони не відшкодовують збитки.

      • Богун Сергій Павлович

        Претензію в любому випадку направляйте. Також проаналізуйте угоду з магазином. Ви товар оплати, але не отримали. Треба аналізувати законодавство.

        • Юлия Шелест Клиент 6 месяцев назад

          Як знайти угоду з магазином? Вона повинна бути на сайті чи особисто треба вимагати?

          • Богун Сергій Павлович

            Я думаю це публічний договір і розміщений у них на сайті. Претензію в любому випадку направляйте.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Якщо Ви товар ще не отримували, то вважайте його таким, що він недоставлений і вимагайте або доставку, або повернення грошей саме від магазину а не від пошти!

    Нехай магазин сам розбирається з Новою поштою!

    Якщо магазин відмовиться виконувати одну з двох Ваших вимог, пишіть претензію, а далі звертайтесь до суду. Такий позов буде обов'язково задоволений в суді!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Юлия Шелест Клиент 6 месяцев назад

      На які нормативні акти треба звертати увагу? На що саме посилатися у розмові із представниками магазину?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        У Вас є один нормативний акт на який Ви повинні звернути увагу - Закон України "Про захист прав споживачів".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України