Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 24 октября 2023, вопрос №95425

Надання контрагенту податкової інформації

Добрий день, контрагент запрошує надати йому доступ до податкової інформації щодо зупинення реєстрації ПН/РК, заборгованість (податковий борг) та інформацію щодо включення до/виключення з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податків  через ел. кабінет згідно оновлення законодавства. Чи надавати згоду, чи є це безпечним. Що взагалі відповісти у зворотньому листі ?

Ответы юристов (2)

    Богданов Микита

    Доброго дня. Доступу до електроного кабінету не надавайте. Можете або спробувати сформувати довідку про відсутність заборгованості, або напишіть у листі що зупинення реєстьрації ПН/РК не було, заборгованість станом на ___ відсутня, і ви є платником ПДВ. ЗВертайтесь, займаюсь супроводом юриличних осіб.

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня! Через кабінет платника податків в розділі "інформація про бізнес партнера" ви можете надати такий доступ, це не є небезпечним. В подальшому ви завжди у будь який момент можете відкликати згоду на надання такої інформації про вас У свою чергу, заради справедливості, ви можете запросити такий же саме доступ до податкової інформації про вашого контрагента.

    "Що взагалі відповісти у зворотньому листі ?" - Можете відповісти, що обов'язковість надання такої інформації не передбачено жодним нормативно правовим актом України, тому таку інформацію не можете надати, але я вважаю, що вони просять таку інформацію не просто так, а щоб розуміти як складно їм може бути з вами працювати, як часто вам блокують реєстрацію податкових накладних та інше. Тому, можливо, без надання такої інформації контрагент просто не захоче укладати з вами господарські договори.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України