Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 30 ноября 2023, вопрос №97782

Зобов'язання сплати в +- 20 МФО

Доброго дня. Мене звати Євгенія. В 2018 році я набрала кредитів в мікрофінансових установах для виїзду за кордон, з надією на погашення з зарплати. На жаль, до нині кредити не погашено. Серед перелічених установ можу сказати про ПриватБанк і монобанк, як з офіційних банківських установ, та ще близько 15 МФО. Тіло кредиту становить близько 22 тисяч гривень. На сьогоднішній момент сума заборгованості складає вже більше 200 тисяц гривень і продовжує рости. Наразі я не маю доступу до кабінетів і договорів, так як це було досить давно. Тим паче, до номеру телефону. Час від часу я заходжу в банк кредитних історій і перевіряю зміни щодо заборгованості.

Підкажіть будь ласка, чи є можливість в цьому випадку сплатити тільки тіло кредитів? Чи мені треба буде сплачувати суму в повному обсязі? Чи можна зробити реструктуризацію?
На разі я проживаю закордоном, тож це дещо ускладнює можливість бути присутньою і на місці розбиратись з цією справою, але я нарешті маю змогу вирішити це питання. Тож мені необхідна консультація.

Сподіваюсь на вашу відповідь. Дякую

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Звертайтесь до кредиторів з заявами щодо реструктуризації кредитної заборгованості.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгенія!

    На жаль, можливісь не платити проценти законом не передбачена. Ви можете домовлятись про інші, більш доступні для Вас умови повернення боргів саме з кредиторами, або компаніями, яким ці кредити були продані.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 5 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Доброго дня, так погоджуюсь з колегами що можна спробувати домовитися про реструктуризацію, але не з МФО, а з колекторами, тоді можливий варіант закрити його за тіло, але тут теж треба уважно до цього підійти, бо вони наполягають на сплаті, а потім обіцяють закрити його, а часто виходить все навпаки, ви платите тіло, а ваш кредит залишається активним. Тому з ними треба домовлятися тільки офіційно, шляхом подання письмових заяв. Взагалі дуже багато нюансів, все не опишеш, я тривалий час займаюсь кредитними справами, буде необхідність, звертайтесь.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України