Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 01 декабря 2023, вопрос №97861

Продажа цифровых товаров.

Для продажи цифровых товаров( векторные картинки, векторные чертежи для лазерной резки на фанере, делаю сам), на иностранных маркеплейсах я планирую заключить договор с иностранным юридическим посредником как фоп для вывода денег от продаж. Про авторские права вообще в договоре не обговаривается. Скажите,пожалуйста, может налоговая посчитать деньги от продаж как вознагрождение за авторские права и применить налог не 5 процентов для Фоп, а как для физ лица?Договір стандартний для всіх продавців (Посередник вестерн бід, через нього продажі на іноземних маркетплейсах)
Ось основна частина договору.
1 Постачальник передає у власність Покупця
Товар на умовах цього Договору, а Покупець
зобов'язується здійснити оплату отриманого
Товару, згідно наданих Постачальником
Інвойсів.
1.2. Найменування, кількість і ціна
вказується в Інвойсах, яка(і) є невід'ємною
частиною цього Договору.
1.3. Товар – під товаром Сторони даного
договором визначили оригінальні графічні
зображення, створені за допомогою
професійного програмного забезпечення (для
створення растрової та векторної графіки)
форматах PDF, AI, PSD, JPEG, SVG, PNG та
EPS, якісні та кількісні характеристики яких
визначені в Інвойсах.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ростиславе!

    Чому Ви так вирішили? Ви ж продаєте не авторські правак, а готову продукцію.

    Ви навіть можете включити в договір пункт щодо захисту авторських прав на таку продукцію, й це не буде вважатися винагородою за авторське право.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня!

    "может налоговая посчитать деньги от продаж как вознагрождение за авторские права и применить налог не 5 процентов для Фоп, а как для физ лица" - Що там вигадає податкова - заздалегідь здогадатися важко. Але ж ви повинні розуміти, що всі суди різних інстанцій підтверджують, що будь які висновки контролюючого органу повинні ґрунтуватися виключно на належних доказах, а не на припущеннях.

    В вашому випадку це "может налоговая посчитать деньги от продаж как вознагрождение за авторские права" буде саме припущенням, так як факти говорять зворотнє. В частині договору яку ви надали все чітко та зрозуміло вказується, що "Постачальник передає у власність Покупця Товар на умовах цього Договору, а Покупець зобов'язується здійснити оплату отриманого Товару, згідно наданих Постачальником Інвойсів" та "Товар – під товаром Сторони даного договором визначили оригінальні графічні зображення, створені за допомогою професійного програмного забезпечення (для створення растрової та векторної графіки) форматах PDF, AI, PSD, JPEG, SVG, PNG та EPS, якісні та кількісні характеристики яких визначені в Інвойсах.".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України