Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 11 декабря 2023, вопрос №98601

Легалізація доходів фіз особи

Доброго дня.

Задали задачу по оподаткуванню в університеті)

Загалом, є така гіпотетична ситуація. Працівник А працював 4 роки в ІТ компанії Б в Україні. З цих 4 років, 2 роки він отримував гроші з карти на карту не сплачуючи податків. 2 останні роки, він був зареєстрований як ФОП 3 групи 5%, і платив податки протягом даних 2 років. Працівник А знайшов роботу за кордоном, де на етапі background verification попросили підтвердити отримання грошей за 4 роки роботи вказані в резюме.

Питання: як особа А, в такій гіпотетичній ситуації, може легалізувати свої доходи за перші 2 роки з найменшими проблемами для себе і компанії на яку до цього працювала? Варіант сплати податків і штрафу, я думаю, теж підходить. Але цікаві деталі.

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, отримайте довідку ок7 там буде відсутній дохід за тіки роки. Кажіть що дохід був відсутній.

    • Андрій Клиент 4 месяца назад

      Сказати, в принципі, можна. Але ситуація така, що треба навпаки довести і показати що дохід був, і що з кожним роком він зростав (тобто треба ще показати і довести закордонній компанії що був прогрес в ЗП).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України