Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 26 декабря 2023, вопрос №99295

Відсоток податку з заробітної плати

Добрий день. Підкажіть, будь ласка, який відсоток знімається з заробітної плати вчителя на даний момент. Проживаю і працюю вчителем в селищі міського типу. І якщо можливо, то посилання на відповідний закон.
Дякую.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    Відповідно до п. 167.1 ст. 167 ПКУ ставка ПДФО становить 18% бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих) у тому числі, але не виключно у формі: заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та цивільно-правовими договорами.

    Ставка ВЗ становить 1,5% від об’єкта оподаткування (п,п. 1.3 п. 161 підрозділ 10 розділ ХХ ПКУ).

    Крім цього, платники єдиного внеску - роботодавці зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

    https://dn.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/670987.html#:~:text=Отже%2C%20при%20кожній%20виплаті%20заробітної,ВЗ%20та%2022%25%20єдиного%20внеску.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України