Задайте питання юристу

833 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 08 березня 2024, питання №103350

Взрослый через личный кабинет и свою банк карту заказывает алкоголь, а ребенок получает на кассе без взрослого

заказал продукты в магазине через электронный кабинет. оформил через оплату банковской картой. но не успел к закрытию магазина и попросил своего несовершеннолетнего ребенка забрать продукты. на кассе отказались выдать заказ ребенку, ссылыясь на то, что среди продуктов был алкаголь.
законное ли это право магазина и на какую статью они могли ссылаться?

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Дії працівників законні.

    Гретченко Павло  Євгенович

    так дійсно тютюн алкоголь продавці не мають право відпускати дітям до 18 років! Та не має різниці як була проведена операція. Добре що адміністратор магазазину не написав заяву до поліції та в подальшому у службу у справах дітей.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України