Задайте питання юристу

833 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 17 березня 2024, питання №103817

Чи можна не забрати ліки з пошти, які були замовлені в Інтернеті?

Доброго вечора. Підкажіть, будь ласка, як бути в такій ситуації: мама, не подумавши, замовила через Facebook ліки. По перше, ці ліки коштують втричі більше, ніж в аптеці (як ми вже потім дізналися). По друге, коли вона прийшла на пошту, то відкрила лише пакет, в якому були ті ліки, відповідно самі ліки вона НЕ відкривала, а оформила відмову при представникові Нової Пошти. І до того ж оплатила доставку в дві сторони.
Тепер ці «недопродавці» тероризують її повідомленнями і дзвінками типу «ваша розмова була записана, заберіть посилку, бо будете нести відповідальність за статтею за шахрайство і заплатите штраф в розмірі 16000 грн». Мама вже вся на нервах, каже «хай лишать собі ті ліки, я заплачу за них 2500 грн, бо ще прийдеться платити штраф». Ми з сестрою вже не знаємо як її переконати в тому, що нічого кримінального вона не вчинила.

Відповіді юристів (3)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Виглядає як звичайна шахрайська схема. Заблокуйте їх. Якщо будуть надокучати - зверніться до поліції. Ви маєте право відмовитися від замовлення.

    Якщо Ви ніяких договорів не укладали, відповідно Ви не несете ніякої відповідальності за відмову від посилки.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Вашій матері ніочго не загрожує, не хвилюйтеся. Повністю згодний з колегою, типова схема для заробітку коштів.

    З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Вашій матері не потрібно хвилюватись. Вона не несе жодної відповідальності у даному випадку, а навпаки сама може звернутись до правоохоронних органів.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України