Задайте питання юристу

838 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 11 травня 2024, питання №108397

Знятий з військового обліку

Вітаю. Є Особа 42 роки. Строкову службу не проходила. 29.06.2023 року отримала повістку , пройшла ВЛК та була визнана обмежено придатною за психічним відхиденням F07.8. Особу ставлять на облік , як обмежено придатною. Суть питання!!!
09.06.2006 року Наказом Міністра оборони України №342 були внесені зміни і людей поновили на обліку . Проте! Відповідно до наказу Міністерства оборони України "Про затвердження Переліку випадків, за яких громадяни України знімаються з військового обліку військовозобов`язаних" №684 від 20.12.2017 року (далі - Наказ МО №684) зняттю з військового обліку військовозобов`язаних у військових комісаріатах, відповідних підрозділах Служби безпеки України підлягають громадяни України, які: були засуджені до позбавлення в заразолі за злочини середньої тяжкості та відбували покарання в установах відбування покарань; за рішенням військово-лікарських комісій (призовних комісій) визнані за станом здоров`я непридатними в мирний час, обмежено придатними у воєнний час через хвороби, які пов`язані з розладами психіки і поведінки, нервової системи, та їх наслідки.

Наскільки правомірно особу поставили на облік, якщо у неї психічні розлади? Чи можна оскаржити рішення ТЦК зараз , коли прийнятий новий закон про придатність?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    По-перше, виключали з обліку осіб, які були раніше засуджені до реальних термінів за тяжкі та особливо тяжкі злочини, а за новим законодавством вони взагалі не підлягають виключенню з обліку.

    По-друге, обмежені придатні під час воєнного стану не тільки не виключаються з обліку, але і можуть бути мобілізовагні.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України