Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 19 вересня 2024, питання №119705

Уволили по собственному желанию, хотя в заявлении указано выход на пенсию

Написали заявление об увольнении в связи с выходом на пенсию, а уволили по собственному желанию. Можно ли с этим что то сделать?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Згідно зі статтею 38 КЗпП працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це роботодавця письмово за два тижні. Якщо заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена виходом на пенсію, роботодавець повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.

    У трудовій книжці працівника робиться такий запис:

    «Звільнено за власним бажанням у зв’я­зку з виходом на пенсію за віком, ст. 38 КЗпП України».

    При отриманні трудової книжки на руки працівник розписується в особистій картці та книзі обліку трудових книжок, а також працівнику в день звільнення видається копія наказу про звільнення.

    Якщо трудова книжка зберігається у працівника, то на його вимогу роботодавець повинен внести належний запис про звільнення до трудової книжки. працівника.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Юрій
    Юрій 6 днів тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня!

    Зверніться до роботодавця із заявою про зміну підстав звільнення, а у випадку його відмови - протягом трьох місяців з моменту звільнення до суду.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA