Задайте питання юристу

866 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 16 жовтня 2024, питання №121257

Обман при ремонте техники

Добрый день.
Мною был заказан ремонт в одной фирме с доставкой з/ч ПК с Китая (внесена предоплата на карту).
Квитанция за предоплату была выдана другой фирмой (партнером).
Фирма которая заказывала з/ч общаться со мной не хотела а перенаправила меня на сотрудника другой фирмы (партнера).
По истечению 3-х месяцев с дня внесения предоплаты сотрудник другой фирмы (партнера) сообщил, что з/ч не будет и я заказал ремонт в другой организации.
После этого фирма в которой я заказывал ремонт вышла на связь и сообщила что матрица есть. Я в свою очередь сообщил что ремонт уже произвел и мне нужны мои деньги (предоплата). На что мне было сказано забирайте товар или мы его продадим и вернем вам деньги, я согласился. Фирма в которой я заказывал ремонт продажей з/ч не занимался вообще, но сотрудник фирмы (партнера) сказал что выставил з/ч на продажу по ее номеру (саму з/ч ни он ни я не видел) и если ее (з/ч) передадут ему то деньги мне будут возвращены.
Спустя некоторое время, фирма в которой я заказывал ремонт передала сотруднику фирмы (партнера) эту з/ч, но она оказалась не новой а б/у и без документов. Теперь сотрудник фирмы (партнера) сказал что они отказываются возвращать деньги поскольку товар б/у.
Что мне делать подскажите ?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Вікторе!

    Тут у Вас вийшло все дуже заплутано. Ви повинні були сплатити передоплату тій фірмі, в якої заказували ремонт, а ні якійсь іншій. Тепер виходить, що фірмі-виконавцю Ви гроші не платили, й тому вона не зобов'язана їх Вам повертати. В той самий час за логікою ситуації, яка склалася, гроші Вам повинна повернути фірма, яка їх від Вас отримала, але чи брала остання на себе якісь зобов'язання перед Вами?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Віктор Четвертуха Клієнт 2 дні тому

      Доброго дня, Юрію!

      Я сплатив тій фірмі, в якої замовляв ремонт, але квитанція щодо отримання цих коштів була виписана на бланку фірми - партнера, яка і проводить безпосередній ремонт. А гроші отриала фірма яка нібито замовляла в Китаї з/ч, є реквізити картки отримувача. Є квитанція фірми яка замовляла з/ч про отримання товару на діагностику. Є переписка з працівником фірми яка нібито замовляла в Китаї з/ч.

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        В будь якому випадку відповідальність за постачання неякісної матриці несе фірма, яка її замовляла і отримала за це гроші. Вона і повинна повернути Вам завдаток. Для того щоби відповісти Вам, як це зробити, я повинен знати більше деталей та бачити документи. Якщо буде бажання продовжити, повертайтесь в чат.

    Віктор Четвертуха Клієнт 2 дні тому

    Дякую, зрозумів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України