Задайте питання юристу

866 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 17 жовтня 2024, питання №121327

срок службы 10 лет, возможно получить новый холодильник?

холодильник куплен 4 года назад. Гарантийный срок закончился. В приборе внутренняя утечка, мне предложен ремонт на платной основе, который предполагает резать стенку шкафа для ее устранение. На работу и функциональность это не влияет. Только на эстетику. Если бы прибор был на гарантии, конечно производитель заменил бы на новый.
А как же быть сроком службы 10 лет, я хочу замену на новый прибор или что бы производитель заказал новый корпус. Ремонт не хочу, так как это повлияет на эстетику и это меня не устраивает.
какие мои шансы получить новый холодильник от производителя по истечению гарантийного срока?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Ви маєте право на заміну холодильника протягом того гарантійного строку, який зазначений у гарантійному талоні, і за умови, якщо гарантійна майстерня оформить акт про неможливість подальшого ремонту.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Галюлько Роман Мирославович
    Галюлько Роман Мирославович день тому

    Юрист, м. Борислав, 15 років досвіду

    Добрий день.

    Закон України "Про захист прав споживачів"

    Стаття 7. Гарантійні зобов'язання

    1. Виробник (виконавець) забезпечує належну роботу (застосування, використання) продукції, в тому числі комплектуючих виробів, протягом гарантійного строку, встановленого нормативно-правовими актами чи договором.

    2. Гарантійний строк зазначається в паспорті на продукцію або будь-якому іншому документі, що додається до продукції.

    3. Для продукції, споживчі властивості якої можуть з часом погіршуватися і становити небезпеку для життя, здоров'я, майна споживачів і навколишнього природного середовища, встановлюється строк придатності, який зазначається на етикетках, упаковці або в інших документах, що додаються до неї при продажу, і який вважається гарантійним строком.

    Строк придатності обчислюється починаючи від дати виготовлення, яка також зазначається на етикетці або в інших документах, і визначається або часом, протягом якого товар є придатним для використання, або датою, до настання якої товар є придатним для використання.

    Продаж товарів, на яких строк придатності не зазначено або зазначено з порушенням вимог нормативно-правових актів, а також товарів, строк придатності яких минув, забороняється.

    Тобто, строк придатності (строк служби), це термін експлуатації продукції (в даному випадку холодильника), протягом якого він не загориться, не вибухне та не становить небезпеки для Вашого життя, здоров'я, майна і навколишнього природного середовища.

    Дякую.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України