Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

11 червня 2020, питання №21741 150₴

Какие документы нужны чтобы проехать в Крым на машине другого человека + документы на ребенка

Здравствуйте. Хотим навестить бабушку, которая проживает в Крыму. Я, мои мама с папой и моя дочь (1,5 года). Для этого хотим взять машину у моего молодого человека. Вопрос 1: какой документ он должен написать на моего отца, чтоб не было вопросов по машине на границе? Вопрос 2: какой документ нужно сделать от моего молодого человека на ребенка чтобы я могла без него поехать с ребенком в Крым?

Відповіді юристів (7)

    Костромина Виктория
    66.7%
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Вопрос 1 :какой документ он должен написать на моего отца, чтоб не было вопросов по машине на границе? - нотариальную доверенность на право управления и пересечения границы ( на всякий случай и с лучшим с переводом на русский язык )

    Вопрос 2: какой документ нужно сделать от моего молодого человека на ребенка чтобы я могла без него поехать с ребенком в Крым? если он отец ребенка - нотариальное разрешение от папы ребенка на пересечение границы

    Адвокат Евгений Александрович
    33.3%
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте, Екатерина!

    "Вопрос 1: какой документ он должен написать на моего отца, чтоб не было вопросов по машине на границе?

    - Доверенность от собственника автомобиля, удостоверенная нотариально, можно сделать с переводом на русский язык в бюро переводов и заверить подпись лингвиста переводчика нотариально; свидетельство о регистрации транспортного средства, страховой полис, паспорт, ИНН.

    "Вопрос 2: какой документ нужно сделать от моего молодого человека на ребенка чтобы я могла без него поехать с ребенком в Крым"?

    - Разрешение на выезд с ребенком за границу, в форме заявления, удостоверенного нотариально, паспорт, ИНН.

    При наличии вопросов обращайтесь!

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 3 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня.

    1) Вопрос 1: какой документ он должен написать на моего отца, чтоб не было вопросов по машине на границе?

    Необхідно оформити нотаріальну довіреність на право користування транспортним засобом (в тому числі за кордоном) та передати йому свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу або ж необхідно оформити тимчасове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на вашого батька, видане сервісним центром МВС України на період поїздки в Крим.

    Порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясінших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 р. N 1388 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1388-98-%D0%BF):

    16. За бажанням власника транспортного засобу - фізичної особи надати право керування таким засобом іншій фізичній особі чи за бажанням фізичної або юридичної особи, якій власник транспортного засобу передав у встановленому порядку право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, сервісний центр МВС видає за зверненням такого власника тимчасовий реєстраційний талон на строк, зазначений у його заяві, або документах, які підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортним засобом.

    2) Вопрос 2: какой документ нужно сделать от моего молодого человека на ребенка чтобы я могла без него поехать с ребенком в Крым?

    Вам потрібно оформити у нотаріуса згоду батька (довіреність) на перетин дитиною кордону. Процедура оформлення довіреності на вивезення займає близько 15-20 хвилин. Для цього нотаріусу потрібно надати такі документи: оригінали паспортів батьків, їх ІПН та свідоцтво про народження дитини.

    Звертайтесь, якщо будуть додаткові питання.

    Всього доброго!

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 роки тому

    Юрист, м. Харків, 25 років досвіду

    Громадянин, який тимчасово вивозить за межі митної території України транспортний засіб, власником якого є інша особа (юридична або фізична), подає органу доходів і зборів у пункті пропуску через державний кордон:

    - свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу, разом з документом, що підтверджує право користування та/або розпорядження цим транспортним засобом (довіренність, засвідчений переклад).

    Транспортний засіб, на яких власники виїжджають за кордон, повинні мати розпізнавальний знак України. Власники таких транспортних засобів перед виїздом зобов’язані укласти договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів.

    Вивезення дітей, які не досягли шістнадцяти років, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених ними, відповідно до Правил перетинання державного кордону громадянами України, здійснюється за нотаріально посвідченим дозволом другого з батьків. Документ обов’язково повинен містити маршрут прямування і часові рамки запланованої поїздки.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 3 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Вам необхідно отримати нотаріально посвідчену довіреність на керування авто та перетин державного кордону України від власника авто з нотаріально засвідченим перекладом довіреності на російську мову.

    Також Вам необхідно отримати нотаріально посвідчений дозвіл від батька дитини на перетин державного кордону( з можливим нотаріальним посвідченням перекладу тексту на російську мову.) Згідно СК України

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Малик Олександр Володимирович
    Малик Олександр Володимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Вінниця, 9 років досвіду

    Добрий день!

    Вам слід оформити довіреність на право користування транспортним засобом, свідоцтво про реєстрацію автомобіля, страховий поліс. Бажано зробити переклад таких документів на російську мову.

    Задля поїздки з дитиною, слід отримати від чоловіка дозвіл про виїзд з дитиною. Такий дозвіл можна отримати у нотаріуса або в судовому порядку.

    Токмач Галина Николаевна
    Токмач Галина Николаевна 3 роки тому

    Юрист, м. Мирноград, 12 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Здравствуйте, Екатерина.

    1. На машину доверенность на право вождения

    2. Если молодой человек - отец - заявление у нотариуса на согласие, чтобы ребенок ехал с вами.

    Нотариусу нужно предъявить ваши паспорта, коды, свидетельство о рождении ребенка.

    Если отец другой человек, тогда разрешение отца ребенка также необходимо будет.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України