Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Податкове право, 01 листопада 2020, питання №31957

Можна подати в суд на кредитні спілки?

Дівчині 18 років, їй дали кредит. Вона безробітня, ніде не навчається, живе на орендованій квартирі! Чи мали право дати кредит, і чи можна за це подавати в суд на них!?

Відповіді юристів (3)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 12 років досвіду

    • З 18 років можна брати кредит лише в деяких банках України. До них відносяться ПриватБанк і більшість великих банків країни. Вони пропонують споживчі позики без поручителів. Але на практиці отримати схвалення можна зазвичай лише на невеликі суми. Найбільш поширеним перешкодою стає відсутність кредитного рейтингу і/або офіційного працевлаштування. Інша справа кредитні спілки та МФО, вони самі вирішують видавачи чи ні, виходячи із міркувань своєї безпеки та своїх правил. Зазвичай для оформлення досить паспорта, номера платника податків та карти будь-якого українського банку, на яку будуть перераховані кошти.
    • Для укладання кредитного договору, фізична особа повинна мати повну цивільну дієздатність, усвідомлювати наслідки вчинення такого правочину, а у разі її відсутності на час укладання договору, такий договір за вимогами ст. 215 ЦК України може бути визнано недійсним. Повну цивільну дієздатність має фізична особа, яка досягла вісімнадцяти років (повноліття).
    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Дівчині 18 років, їй дали кредит. Вона безробітня, ніде не навчається, живе на орендованій квартирі! Чи мали право дати кредит, і чи можна за це подавати в суд на них!?

    Згідно цивільного кодексу повна цивільна боєздатність настає з 18 років, і банк чи фінустанови мали право видати їй кредит, в цій частині жодного порушення зі сторони кредитора немає. Тому з цих підстав у вас немає перспектив в суді. Треба вивчати договір, і аналізувати його там можуть інші порушення.

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    • Дівчині 18 років, їй дали кредит. Вона безробітня, ніде не навчається, живе на орендованій квартирі! Чи мали право дати кредит, і чи можна за це подавати в суд на них!?

    А хто хоче звернутись з позовом до суду, її батьки? Так навіть у разі визнання договору недійсним,то за збитки , заподіяні неповнолітнім, відповідають його батьки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України