Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 24 травня 2021, питання №42756

Платить за распределения газа или нет, если я не пользуюсь газом и куда обращаться?

Здравствуйте! Я хочу проконсультироваться по вопросу об оплате распределения газа - я не пользуюсь газом (газ перекрыли в 2010 газовщики без опломбирования), живу в одной из квартир в частном доме, соседи по дому исправно платят,; я был в офисе компании и мне там сказали, что для того чтобы мне не надо было платить, необходимо физически отрезать трубу , Кроме того у меня есть задолженность и мне стали постоянно присылать письма с требованием чтобы я заплатил основывая что имеется заявление - присоединение от 2016 г. , причем квитанции (и это якобы это заявление ) приходят на имя покойного (умер в 2009г.) В прошлом году я платил, но больше не желаю, скажите как мне лучше поступитьт в данном случае?

Відповіді юристів (2)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 2 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Доброго дня! платити.

    Щоб не платити пишіть і подавайте офіційний лист про розірвання договору розподілу газу у Міськгаз. В Газзбут напишете після розірвання договору розподілу, оскільки саме газзбут нараховує вам транспортування.

    Після заяви вам виставлять рахунок на виконання робіт (вирізати всі труби із вашої квартири), ви оплачуєте і чекаєте бригаду. Після робіт складається акт, що у вас відсутнє газове обладання і газові труби.

    Саме після отримання такого акту, можете надсилайти його копію в Газзбут.

    Тепер по установам. Якщо ви проживаєте в Чернігові, то https://cn.dsoua.com/ua/search/tag/osobistij-kabin... заява на розірвання договору розподілу подається у центри обслуговування Чернігів газ, при собі мати копію і оригінал - паспорт, код, документи на квартиру.

    Після розірвання договору пишіть листи і надсилайте акти в https://cn.gaszbut.com.ua/ua/ Чернігівгаззбут і прохайте розірвати договір постачання газу.

    Щасти Вам!

    • юрий Клієнт 2 роки тому

      Да, но это если у меня был бы заключен договор, а если я не заключал контракт (а покойник тем более не воскрес для заключения контракта), то отсуствие договора вместе с тем что мне не подают газ, не означает что требование заплатить за услуги, которые не надали, считаются незаконными? Кроме того , из-за отсуствия договора, могу ли я (и куда?) пожаловаться на компанию?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України