Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

10 червня 2021, питання №43535 250₴

Людина взяла кредит з пропискою у мене в будинку. Чи мають право забрати у мене майно?

Особа яка непроживає по місці приписки, а проживає десь незрозуміло де, взяла кредит на своє їмя, але вказала місце проживання тут в моєму будинку де і є приписана. Ця особа являється нам родичем. Але вона взяла кредит і заборгувала певну суму. На мій адрес де я і ця особа приписана, прийшов лист від цієї компаній в якій вона брала кредит, що вона неї єзаборгованість і що ця компанія буде подавати в суд. Питання чи можуть в мене забрати майно або будинок? Звязку з цією особою немає.

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    100%

    Доброго дня, Олександре!

    Ви в жодному випадку не будете відповідати за фінансові кредити інших осіб не те, що своїм майном, і взагалі нічим іншим.

    Те, що вона прописана у Вашому будинку, жодним чином не наділяє таку особу право власності, тобто розпорядження майном.

    Тому будьте спокійними, відповідати за дії іншої особи, яка прописана у Вас в будинку, Ви точно не будете!

    Руденко Артем Олександрович

    Доброго дня!

    Якщо кредит брали не Ви та не є поручителем за цим кредитним договором, то юридично не маєте до цих правовідносин ніякого відношення, а тому відповідати не будете.

    Те, що особа, яка взяла та не повернула кредитні кошти і одночасно зареєстрована у вашому житлі, не створює для вас підстав та обов'язку для відповідальності за кредитним договором.

    Шишкин Алексей Юрьевич

    Извините отвечаю со смартфона, на котором нет украинского шрифта.

    В данном случае должником по кредиту является ваш родственник, который не проживает по адресу прописки. Конечно а случае просрочки по кредиту на этот адрес будут приходить уведомления о задолженности, а если компания обратиться в суд, то будет указывать адрес ответчика по месту его прописки, другого у них нет. Естественно, если вы не являетесь по данному кредиту поручителем, то и не имеете перед кредитором никакой обязанности по возврату кредита. Главное, чтобы ваш родственник не был совладельцем вашей квартиры тогда вам ничего не угрожает. На всякий случай вы можете выписать на его в судебном порядке. Вы можете обратиться в суд с иском об утрате пользования жилым помещением и на основании решения суда снять его с регистрации.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України