Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Податкове право, 13 вересня 2021, питання №48760

Податки для нерезидентів при продажі спадщини отриманої від резидента, якщо спадщина оформлялась з посвідкою на проживання

Особа є громадянином РФ. У неї є квартира в Одесі, яку вона отримала у спадщину від батька. Вона ще спадщину після смерті батька (тобто квартиру) на себе не оформила.
Зараз вона хоче оформити на себе право власності на квартиру і після цього її продати. Згідно ПК України, якщо нерезидент приймає спадщину після резидента України, то така дія підлягає оподаткуванню за ставкою 18 % (податок на доходи) + 1,5% (війський збір).
Водночас, для осіб нерезидентів, які мають посвідку на проживання в Україні, передбачено, що при оформленні спадщини вони не будуть платити податок. Тому вона буде оформляти посвідку і після цього приймати спадщину, відповідно, після отримання такої посвідки, при оформленні спадщини вона податок платити не буде.
Питання: у випадку якщо в неї буде посвідка на проживання в Україні, то при продажі квартири, їй потрібно буде платити податок, який передбачений для нерезидентів, чи ні?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України