Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Податкове право, 15 лютого 2022, питання №56125

Чи може фірма, яка не є платником ПДВ виокремлювати його в комерційній пропозиції

Добрий день. Підкажіть, якщо фірма не платник ПДВ надає комерційну пропозицію на проведення ремонтних робіт школи, чи може вона на прохання замовника вказати ціну та окремо прописати її ПДВ? Чи не буде це порушенням?

Відповіді юристів (1)

    Шишкин Алексей Юрьевич
    Шишкин Алексей Юрьевич 2 роки тому

    Юрист, м. Харків, 32 роки досвіду

    Якщо фірма не є платником ПДВ, то в договорі с замовником вона повинна вказувати суму виконання робіт та вказувати "без ПДВ". Також потрібно в договорі зазначати, що фірма не є платником ПДВ. У замовника по відносинам з таким підрядником не виникне ні якого податкового кредиту, а тому і суму ПДВ відокремлювати не треба.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України