Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 31 травня 2022, питання №65703

Завдання шкоди здоров'ю, в наслідок б'юті процедур.

В наслідок фарбування виникла реакція алергії. Про наявність алергії професіонал був попереджений, але проігнорував правила безпеки та не виконав пробу на сумісність з фарбою. Через тяжку форму алергії, мене терміново госпіталізували до лікарні.
На даний момент салон відмовляється повертати кошти за процедуру та не визнає повноту своєї провини!

Відповіді юристів (3)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Ви маєте право спочатку спробувати досудове врегулювання спору, звернувшись до власника салону краси, в якому Вам надавали косметичні послуги з проханням відшкодувати завдану шкоду. Якщо вони цього не зроблять чи зроблять, на Вашу думку не в повному обсязі, то Ви маєте право звернутись до суду з позовом.

    Ви можете звернутись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших запитань. Я можу, зокрема, написати для Вас текст документа досудового врегулювання спору чи текст позовної заяви.

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день! Рекомендую спочатку самостійно звернутись до салону з вимогою повернути вам вартість фарбування та відшкодувати витрати на лікування та моральну шкоду.

    Якщо реакції не буде, слід подавати претензію до салону та позов до суду.

    Треба з’ясувати, чи працевлаштований майстер в салоні або просто орендує там робоче місце

    • Анна Клієнт рік тому

      Дякую, за консультацією. Зробила як ви рекомендували і все вийшло. Повернули повністю за процедуру і частично за ліки. В свою чергу підписала заяву, що претензій до їх салонах не маю.

      Дуже вдячна за гарну професійну працю!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України