Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 11 червня 2022, питання №66577

Как заставить онлайн магазин нижнего белья вернуть деньги за товар который не подошел ?

Заказала в магазине нижнее белье . Оплатила товар сразу . Пришел товар , написан размер , но он по техническим параметрам не тот . В тот же день буквально , в течении пару часов как забрала посылку , написала о ситуации , и попросила поменять размер , либо вернуть вещь обратно .
На что магазин сказал , что никто ничего менять не будет.

Відповіді юристів (3)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович рік тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Порядок дій при поверненні товару може бути наступним:

    1. Письмове звернення до продавця з вимогою обміну товару та повідомленням про порушення надання інформації про товар;

    2. Звернення до Держпродспоживслужби зі скаргою про порушення прав споживача;

    3. Звернення до суду з позовом про захист прав споживачів (зобов'язання вчинити певні дії).

    Загалом в більшості випадків продавець обмінює товар або повертає кошти вже на 1 чи другому етапі.

    Якщо необхідна більш детальна інформація звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    Відповідно до Закону України "Про захист прав споживачів" https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12#Text

    термін для обміну товару становить 14 днів з дня покупки (день, в який купували товар не враховується), якщо продавець не оголосив більш тривалого терміну. Тільки в разі відсутності аналогічного відповідного товару на момент обміну, у Вас виникає право його повернути і отримати гроші в повному розмірі сплаченої вартості такого товару.

    Купівля товарів в Інтернеті належить до угод укладених на відстані за допомогою засобів дистанційного зв'язку. Захист прав покупців при здійсненні таких операцій, в тому числі порядок обміну і повернення бракованого товару в Інтернеті, передбачено в статті 13 вищевказаного закону про повернення товарів.

    Частина друга зазначеної статті покладає обов'язок на продавця товару надати покупцеві інформацію про товар (основні характеристики товару, ціна, призначення, умови оплати і доставки, інформацію про гарантію терміном дійсності договору та інше). Для складання такого виду договору споживач надає свою згоду по всіх наведених продавцем умовах.

    Для повернення грошей покупцеві потрібно звернутися із заявою до продавця або виробника. Для того, щоб повернути гроші за товар, куплений в інтернет-магазині, споживачеві необхідно звернутися до адміністрації компанії-продавця (зазвичай їх контакти вказані на сайті).

    Кабінетом міністрів затверджено Перелік товарів належної якості, які не можна обміняти або повернути взагалі, незалежно від того були вони чи ні в користуванні покупця. Цей перелік передбачений в додатку №3 Постанови Кабміну №172 від 19 березня 1994 року. (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/172-94-%D0%BF#...)

    Всього найкращого! Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Відповідно до законодавства України нижня білизна відноситься до товарів, які не підлягають поверненню до закладів торгівлі, в яких їх купили. Постановою Кабінету міністрів України "Про реалізацію окремих положень Закону України "Про захист прав споживачів" від 1994 року затверджено Перелік товарів належної якості згідно з додатком N 3, що не підлягають обміну (поверненню), якщо вони не задовольняють споживачів з будь-яких причин.Серед таких товарів згадано і білизну натільну. Тому Вам можуть відмовити в поверненні товару. Щоправда вони мали б прийняти назад товар, якщо вони доставили Вам значною мірою не такий товар, який Ви замовляли.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього питання чи інших запитань.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України