Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 14 жовтня 2022, питання №74396

Повернення бракованого товару

Півтора місяці тому замовив системний блок в магазині, коли я його забирав продавець дістав його для огляду з коробки, підключили лише до мережі та продемонстрували що він взагалі запускається, післятого як я приїхав до дому та підключив його до монітору виявилося що він має несправність з відеокартою, а ще, вже вдома через прозору кришку корпусу я помітив (перерізану) навпіл пломбу відеокарти. Я відвізйого в магазин там сказали що можуть спробувати перевстановити операційну систему (ОС). після заміни ОС проблема нікуди не зникла. В магазині визнали що є якийсь дефект саме в пристрої, а не в програмному забезпечені, на запитання чи можу я повернути його і забрати кошти відповіли що товар бракований не повертають і можуть лише відправити в сервісний центр, (14 днів з часу покупки ще не минуло), я погодився на відправку в СЦ, через місяць прийшов системний блок з сервісу і вже в магазині вирішили його перевіритии з монітором. Виявилося, що ніякого ремонту вони не проводили, відеокарта стоїть та ж сама, і порізана пломба також, проблема з його роботою не зникла, це визнали також працівники магазину, під час прийому вони сказали що не помітили присутність несправності (поломка комп'ютера полягає в тому що на моніторі відеокарта видає різні артефакти, пікселі одного кольору по всьому екрану, не можливо на відеокарту встановити драйвери, через що постійно вимикається комп'ютер, в магазині це належним чином не перевірили та прийняли товар) в акті від СЦ написано, що "дефект виявлено та деталь замінено" по-суті не зроблено нічого. Я подав заяву на повернення товару, мені відмовили і сказали що можуть тільки повернути його знову в сервіс. Тож в мене питання чи можу я повернути його ще, і забрати кошти, та яким чином, якщо в цьому відмовляють?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня Вам!

    Якщо товар на гарантії не ремонтують протягом 14 днів Ви маєте право повернути замінити його іншим або повернути в магазин і вимагати натомість гроші.

    Будуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України