Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 21 жовтня 2022, питання №74725

Що робити та як себе вести, коли зіштовхнувся з неналежним наданням медичних послуг?

Консультацію гастроентеролога у платній клініці було надано некваліфіковано. Написане лікарем у консультативному висновку не співпадає з об'єктивним анамнезом (безболісний живіт і не збільшені лімфатичні вузли - насправді все навпаки), а також назначене лікування може суттєво завдати шкоди, бо суперечить результатам аналізів, у яких є протипоказання до назначених ліків. Додаткових аналізів для з'ясування суперечливих моментів у анамнезі та подальшого лікування не було призначено.
Що робити та як себе вести, коли зіштовхнувся з неналежним наданням медичних послуг?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Ви можете оскаржити дії лікарв у міське упроавління охорони здоров'я!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Ви маєте право на пропорційне зменшення величини плати за медичні послуги в платній клініці. При здійсненні оплати Ви можете попросити зменшення розміру плати у зв'язку з досить поганою якістю надання медичних послуг через медичну помилку одного лікаря-гастроентеролога. Якщо буде потрібно, то Ви можете для цього звернутись також до головного лікаря приватної лікарні. Якщо вони не погодяться на таке, то Ви можете звернутись до суду з позовом.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання різних додаткових юридичних послуг. Я можу надати Вам детальну правову консультацію з цілим рядом різних юридичних послуг, написати тексти правничих документів тощо. Я можу, зокрема, написати для Вас текст претензії як документа досудового врегулювання спору, який Ви можете надіслати туди.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України