Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Податкове право, 15 грудня 2022, питання №77115

Маю свою невеличку студію з вокалу. Буду мати своє приміщення де булу проводити заняття , при чому дохід в місяць буде десь 15-20 тисяч. Як оформити податково моє діло ?

Маю свою невеличку студію з вокалу. Буду мати своє приміщення де булу проводити заняття для дітей та дорослих , при чому дохід в місяць буде десь 15-20 тисяч. В мене є ще викладачі які будуть проводити творчі заняття. Як оформити податково моє діло ?

Відповіді юристів (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Вам необхідно зареєструватись в якості ФОП. На цей час це можливо зробити через портал ДІя протягом 15-20 хвилин. Вам необхідно зайти на відповідний розділ порталу "Реєстрація ФОП", перейти за посиланням, обрати КВЕД та форму оподаткування. На цей час раджу обрати третю групу спрощеного оподаткування зі сплатою 2 % від суми доходу.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Анно.

    Вам потрібно оформляти ФОП. Зробити це можливо у тому числі через Дію.

    В «Дії» можете зареєструвати фізичну особу підприємцем, обрати загальну чи спрощену систему оподаткування та подати заяву на реєстрацію платником податку на додану вартість (ПДВ).

    Реєстрація заяви займає 2 робочі дні. Одна доба знадобиться, щоб зареєструвати заяву в ЄДР, і ще одна – для реєстрації вас платником податків.

    Подання заяви займає 10 хвилин, вартість – безкоштовно.

    Для того, щоб зареєструвати ФОП, потрібно:

    1). Зареєструватися чи авторизуватися (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису;

    2). Заповнити онлайн-форму на отримання послуги;

    3). Заповнену заяву на реєстрацію ФОП буде автоматично надіслано до реєстратора за місцем вашої реєстрації або за місцем реєстрації, що вказано в довідці переселенця;

    4). Якщо ви обрали спрощену форму оподаткування, то відповідні відмітки проставляються у заяві про державну реєстрацію. Заяву автоматично передадуть до податкового органу за місцем вашої реєстрації або за місцем реєстрації, що вказане в довідці переселенця;

    5). Якщо ви поки не обрали форму оподаткування, короткий тест нижче допоможе вам визначитися;

    6). Якщо обрали загальну систему оподаткування, то ви можете подати заяву на реєстрацію платником податку на додану вартість (ПДВ);

    Статус заяви можна перевірити у кабінеті громадянина.

    Повідомлення про реєстрацію чи відмову також з’явиться у кабінеті, буде відправлено електронною поштою.

    Як тільки запис про реєстрацію ФОПу з’явиться в Єдиному державному реєстрі, ви можете отримати витяг з реєстру в кабінеті громадянина. Витяг має юридичну силу – його можна роздрукувати й користуватися як будь-яким іншим документом.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, вам потрібно оформити ФОП 2 групи, це буде Найкращій для вас варіант з оподатковання для вашого діла. Зареєструвати фоп і обрати відповідну групу у додатку дія.

    https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-fop

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Бажаєте легалізувати Ваш бізнес? Можу оформити його під ключ і недорого.

    У разі виникнення бажання продовжити розмову, звертайтесь до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України