Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 09 червня 2023, питання №86533

за що не сплачують мешканці першого поверху

маю питання щодо сплати за ліфт. мешкаю на 1 поверсі, будинок кооперативний. які зараз є документи більш-менш роз'ясняючи за що сплачують та не сплачують мешканці 1 поверху

Відповіді юристів (7)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, зверніться до голови ОСББ.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    • Виктория Клієнт 10 місяців тому

      питання в мене про існування державних документів. при чому тут ОСББ? Я хочу прочитати що існує в країні, а не в моєму кооперативі.

      • Корнійчук Євген Іванович

        Такого документа про не сплату комунальних послуг мешканцями первого поверху не існує. Мешканці першого поверху так само сплачують як і всі інші мешканці будинку.

        Тарифи встановлюється загальними сборами ОСББ.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    У багатоповерхових будинках ліфт є спільною неподільною власністю власників квартир. За Постановою № 529 КМУ «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» всі власники квартир, крім квартир на 1-му поверсі, зобов’язані утримувати ліфт і тому оплачувати його технічне обслуговування. Власники перших поверхів не платять за користування ліфтом, а оплачують його утримання.

    Втім Ви можете звернутись за вирішення цього питання до Правління ОСББ.

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки

    • Виктория Клієнт 10 місяців тому

      Юрій, доброго дня, Ви коли пишете, то передивляйтеся що написали. цитую Вас "всі власники квартир, крім квартир на 1-му поверсі, зобов’язані утримувати ліфт і тому оплачувати його технічне обслуговування. Власники перших поверхів не платять за користування ліфтом, а оплачують його утримання." ЯК ЦЕ??? Утримують всі окрім 1 поверху, а потім вони такі ним не користуються але отримують??? так що прописано у документі? 1 поверх - платить чи не платить за утримання?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        В тому, що написано немає абсолютно нічого незрозумілого і тим більше суперечливого. А якщо Ви шукаєте відповідь, яка не відповідає закону, проте влаштовує Вас по суті, то це не до мене. Вибачте.

        • Виктория Клієнт 10 місяців тому

          ще раз цитую ВАС, може побачите -- всі власники квартир, крім квартир на 1-му поверсі, зобов’язані утримувати ліфт і тому оплачувати його технічне обслуговування. "КРІМ квартир на 1-му поверсі". Все вірно я процитувала?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України