Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 27 червня 2023, питання №87366

Чи можна повернути кошти з салону, якщо послуга ще не була надана?

Добрий день. Заплатила за процедури в салоні, але вийшло так що не маю можливості відвідати. За декілька днів до процедури написала консультанту, що відміняю процедуру і хочу повернути кошти. Але мені сказати що кошти не повертаються, вони зберігаються у них. Що робити в такій ситуації? Чи можливо взагалі таке?

Відповіді юристів (2)

    Иванюк Руслан Эдуардович
    Иванюк Руслан Эдуардович 10 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 7 років досвіду

    Вітаю. так ви маєте на це повне право. Напишіть претензію. Якщо не задовільнять тоді дорога до суду.

    Натискайте кнопку звернутися і я вам допоможу.

    Юрій
    Юрій 10 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Такі дії "салону" є незаконними, оскільки ч. 2 ст. 17 Закону "Про захист прав споживачів" передбачає, що споживач має право на вільний вибір товарів і послуг у зручний для нього час та на вільне здійснення безготівкових розрахунків з урахуванням режиму роботи та обов’язкових для продавця (виконавця) форм (видів) розрахунків, установлених законодавством України.

    Вільний вибір товарів і послуг означає як можливість замовляти ту чи іншу послугу, так і можливість відмовитися від її надання, але за умови, що процес надання послуги не розпочався.

    В контексті Ваших обставин я вважаю, що цілком допустимо дійти однозначного висновку про те, що "салоном" вчинено правопорушення, оскільки відмовивши у поверненні коштів вони такими діями спонукають Вас придбати відповідну послугу.

    В даному випадку можливо оскаржити такі дії в адміністративному порядку до територіального управління Держпродспоживслужби або в судовому. В останньому випадку рекомендую пред'явити позов про повернення безпідставно набутих коштів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України