Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 09 липня 2023, питання №88071

Могу ли я обратится в правоохранительные органы или в прокуратуру по факту мошенничества.

Добрый день. У нас вынекла такая ситуация. Девять месяцев назад мы отдали мебель на перетяжку стоимостью 25000 гр . Нам оценили работу с материалом 22000 гр и взяли аванс 18000 гр. На данный момент ничего не готово и не отдают ни мебель ни аванс а кормят завтраками. Подскажите пожалуйста как мне поступить в данной ситуации.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Це не шахрайство, а невиконання умов договору. Вам треба подати претензію до виконавця з вимогою повернути кошти за невиконану роботу, а у разі відмови чи відсутності відповіді, звернутись із позовом до суду.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь Вам допомогти розібратися в них!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 10 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    Ви маєте право подати заяву до поліції або прокуратури про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриття кримінального провадження (на підставі статей 60 в 214 Кримінального процесуального кодексу України).

    Після цього, протягом 24 годин, вказані відомості про вчинене кримінальне правопорушення, повинні бути невідкладно але не пізніше 24 годин, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, з відкриттям кримінального провадження, про що заявник має право отримати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (на підставі статей 60 в 214 Кримінального процесуального кодексу України).

    У разі невнесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин, заявник має право на протязі 10 днів, подати скаргу слідчому судді місцевого суду (на підставі статей 303-307 Кримінального процесуального кодексу України) та до місцевої прокуратури (стаття 36 Кримінального процесуального кодексу України).

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 10 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вам вечора. Дана ситуація є цивільно-правовим спором. Вам спочатку потрібно спробувати досудове врегулювання спору. Тобто звернутись до підприємства з ремонту меблів з претензією або до фізичної особи-підприємця з листом-претензією. Претензія та лист-претензія-це документи досудового врегулювання спорів. Адресат претензії чи листа-претензії мав би Вам відповісти. Якщо спір не владнається на досудовій стадії, то Ви маєте право звернутись до суду з позовом до суб'єкта підприємницької діяльності з ремонтну меблів.

    Запрошую Вас звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різноманітних правових послуг, написати тексти юридичних документів тощо. Можу написати для Вас текст претензії чи листа-претензії або написати текст позовної заяви.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України