Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Податкове право, 27 жовтня 2023, питання №95672

Новий податок на житлову нерухомість

Податкова інспекція ввела новий податок на житло, якщо в ньому зареєстрована юр.особа. В квартирі, де я живу, я зареєструвалася як ФОП, і крім того, зареєструвала в квартирі свою власність ЮР.особу, Податкова вважає, що ФОПа реєструвати можна, і не буде податку на нерухомість, а якщо зареєстрована юр.особа, то це вважається офіс, і нараховується податок на нерухомість. Моя юр.особа вже 4 роки не веде господарську діяльність, доходу немає, руху по банку немає, річні фінансові звіти нульові,але податкова все рівно вважає що незалежно від доходу, податок нараховано законно, тільки тому, що в квартирі зареєстровано офіс, з якого ведеться управління юр.особою. Але ж ФОП також веде управління своїм бізнесом з своєї квартири в якості офіса.. Вам доводилося стикатися з цим питанням? Наразі мені потрібно вирішити, чи має сенс звертатися до суду?

Відповіді юристів (1)

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович 6 місяців тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Доброго дня! Нажаль звернення до суду вам скоріше за всього не допоможе, так як об’єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичної особи та використовуються з метою отримання доходів, оподатковуються податком на нерухоме майно на загальних підставах без уточнення чи отримує такий суб'єкт господарювання дохід від провадження своєї діяльності чи ні. Тобто важливий сам факт існування такого суб'єкту господарювання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України