Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Податкове право, 06 листопада 2023, питання №96228

Чи потрібно платити податок за пилораму?

Миз чоловіком у громадянському шлюбі. На мене відкритий ФОП 3 групи. Чоловік займається дровами і пиломатеріалами. Чи подрібно мені подавати як об'єкт оподаткування пилораму і дровокол по формі 20-ОПП?

Відповіді юристів (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Форма 20 – ОПП (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність) подається всіма без виключення платниками податків, як юридичними особами, так і фізичними особами – підприємцями (ФОП) незалежно від системи оподаткування. Форму 20 – ОПП подаються платники, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування та платники єдиного податку.

    В 20 – ОПП вносяться дані тільки про майнові об’єкти, які приносять дохід платнику податків. Форма 20 – ОПП відображає інформацію про майнові об’єкти як власні, так і орендовані.

    До форми 20 – ОПП потрапляють майнові об’єкти, які:

    - генерують дохід для суб’єкта господарювання;

    - або ті, по яким потенційно може сплачуватися податок на майно (необов’язково податок має сплачуватися).

    Тобто, якщо Ваша підприємницька діяльність не пов'язана з використанням вказаних об'єктів, то вказувати їх не потрібно, якщо ж ВИ отримуєте дохід від їх використання, то так, потрібно

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марина!

    Платники податків повинні повідомляти податкову про всі об’єкти оподаткування (їх появу та зміну), пов’язані з господарською діяльністю.

    Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

    Форма вказаного повідомлення передбачає заповнення типа об'єкта оподаткування.

    Типи об'єктів оподаткування (станом на 24.04.2023 р.):

    https://services.dtkt.ua/catalogues/other_dov/28

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович 6 місяців тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Доброго дня! Вам (як ФОПу на 3-ій групі) не потрібно подавати 20-опп щодо пилорами вашого чоловіка. Якщо ваш чоловік займається підприємницькою діяльністю, то саме йому потрібно зареєструвати свій бізнес у формі ФОП або ТОВ та подати 20-опп.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України