Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 11 листопада 2023, питання №96590

Як розірвати договір- аферту?

Підкажіть будь, я мала дурість укласти с інтернет- магазином центром медикаментів договір, укладений за допомогою засобів дистанційного зв'язку (Оферта). Під час телефонної розмови вони декілька раз спитали чи заключаю я договір, все було швидко, консультант уміло вішала лапшу на вуха і я погодилась (можливо в них знайдеться і запис моєї згоди) Потім виявилось, що це сумнівна організація, тому спробувала розірвати договір, але два їх номера з яких мені дзвонили не відповідають, на повідомлення не відповідають. Повідомлення про відмову від посилки ми відправили напротязі години після замовлення, відповіді немає.
В нас немає ніяких реквізитів, інформації Фоп, навіть назви мед центру, немає прізвища. Тобто відмовитись офіційно не можемо. Коли вони дзвонили, що відправили посилку, і наступний раз, щоб спитати, чому не забрали посилку, ми повідомляли, що відмовляємось забирати посилку. Чи є це офіційною відмовою і розірвання договору. В нас є запис розмови. Але вони все одно погрожують штрафом за неотриману утилізовану медичну бандероль.
Хоча немає доказів, що ця посилкавзагалі була відправлена, бо реквізити посилки до мене не дійшли, фактично, посилку я не бачила і не тримала в руках, а оплату вимагають. Чи має якесь значення цей укладений усний договір, чи вважається не отримання посилки і відмови по телефону розірванням договору?

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, це шахрайство. Вам нічого не загрожує.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Акцепт при договіри оферти, який, власне, і породжує Ваші обов'язкі при наявності публічного договору, може мати місце лише в тому випадку, якщо Ви оплатили товар чи послугу.

    Так що не бачу у Вас в даному випадку проблем.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Це звичайна шахрайська схема по продажу БАДів. На Вас здійснюють психологічний тиск та вводять в оману з метою отримання коштів. Якщо товар дійсно відправили - Ви можете спокійно відповитися від нього звернувшись до оператора поштового зв'язку. Вам хвилюватися не потрібно - ніякої відповідальності для Вас не буде. В суд на Вас ніхто подати не зможе, адже відсутній склад правопорушення.

    А от якщо Вас знову турбуватимуть дані особи - пригрозіть зверненням до поліції та Держпродспоживслужби.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України