Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

05 августа 2021, вопрос №46490 100₴

Заїхав в Україну на автомобілем на іноземній реєстрацій

Я стою на тимчасовому обліку в Чехії приїхав до України в отпуск на автомобіль іноземної реєстрації за 3 дні маю виїхати за межі України на автомобіль на даний момент лижу в лікарні.по стану здоров'я немо це зробити .що мені потрібно зробити коли я буду виїхати за межі України не получити штраф на митниці за тебе що вчасно не виїхав

Ответы юристов (5)

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 2 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    Для громадян-резидентів, які перебувають на тимчасовому консульському обліку в консульській установі України за кордоном, статтею 380 Митного кодексу України (Кодекс) встановлено окремий порядок тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування, а саме: громадяни-резиденти, які перебувають на тимчасовому консульському обліку в консульській установі України за кордоном, мають право тимчасово ввозити на митну територію України під письмове зобов’язання про зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян, один ТЗОК, що класифікується за товарною позицією 8703 (крім товарної підпозиції 8703 10) згідно з УКТЗЕД, та причіп до нього, що класифікується за товарною підпозицією 8716 10 згідно з УКТЗЕД (за умови ввезення разом із транспортним засобом), на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року (який може бути як безперервним, так і з перервами), без сплати митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів. Зазначені транспортні засоби можуть бути тимчасово ввезені на митну територію України за умови подання органу доходів і зборів документів, що підтверджують право власності громадянина на такі транспортні засоби та їх реєстрацію на території відповідної країни.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Винограденко Антон Анатолійович
    30%
    Винограденко Антон Анатолійович 2 года назад

    Юрист, г. Харьков, 13 лет опыта

    Доброго вечора!

    Вам необхідно документально підтвердити поважну причину пропуску строків перебування авто на іноземній реєстрації. Такими документами можуть бути лікарняний лист та інші документи з лікарні, які підтверджують хворобу. І у разі накладання штрафу - вам необхідно такий штраф оскаржувати в суді та додавати до позовної заяви документи, які підтверджували вашу хворобу.

    Існує судова практика, на яку можно посилатися в позові про скасування штрафу. Наприклад https://taxlink.ua/ua/court/postanova-bereznivskog... (не у зв'язку з хворобою, але у Позивача теж існувала поважна причина)

    Карпенко Андрей Владимирович
    30%
    Карпенко Андрей Владимирович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Добрый вечер!

    Если вывезти автомобиль нужно в определенный период, но владелец сделать этого не может, штрафа за нарушение таможенных правил можно избежать. Для этого нужно обратиться в таможню с заявлением и некоторыми документами, которые следует подавать до наступления определенной даты обратного вывоза.

    В заявлении обязательно указать следующие данные:

    • фамилия, имя и отчество;
    • регистрационный номер ТС;
    • дату временного ввоза ТС;
    • пункт пропуска (таможенный пост), через который ввезено ТС;
    • основание для продления срока временного ввоза ТС;
    • адрес электронной почты (e-mail) или почтовый адрес;
    • контактный номер телефона.

    К заявлению обязательно подать следующие документы:

    • скан-копию регистрационных (технических) документов на ТС;
    • скан-копию паспортных документов, на основании которых осуществлялись таможенные формальности относительно ввезенного ТС.

    Временно ввезенные личные транспортные средства могут использоваться в Украине только гражданами, которые их ввезли. Такие автомобили не могут использоваться для предпринимательской деятельности, быть раскомплектованы, переданы во владение, пользование или распоряжение другим лицам. Транспортные средства личного пользования, временно ввозимые на таможенную территорию Украины более чем на 30 суток, подлежат государственной регистрации.

    Временный консульский учет не дает Вам право на долгосрочный ввоз ТС.

    Рибінцев Сергій Сергійович
    40%
    Рибінцев Сергій Сергійович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 15 лет опыта

    Доброго дня, Ігор!

    Ви вірно акцентуєте увагу на тому, що штраф буде.

    І для його уникнення необхідно передусім взяти довідку з лікарні, в якй буде чітко вказано, що ваш стан передбачає саме стаціонар: що для вашого здоров'я небезпечно наразі рухатись тощо...

    Далі, у строк не пізніше вивезення авто, надіслати листа до пункту митного поста, у формі клопотання про продовження строку ввезення та повідомлення про неможливість вивезення з огляду на довідку лікаря.

    Обов'язково залишити у себе підвтердження надсилання такого повідомлення.

    Штрафи дійсно не малі, зверніть на це увагу.

    Телефонуйте, якщо потрібна допомога

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 20 лет опыта

    Я стою на тимчасовому обліку в Чехії приїхав до України в отпуск на автомобіль іноземної реєстрації за 3 дні маю виїхати за межі України на автомобіль на даний момент лижу в лікарні.по стану здоров'я немо це зробити .що мені потрібно зробити коли я буду виїхати за межі України не получити штраф на митниці за тебе що вчасно не виїхав

    1. Вам нужно обратиться с ходатайством о продлении сроков вывоза авто , в связи с болезнью и приложить выписку.

    2 Если все таки они не отреагируют сможете обжаловать штраф в судебном порядке


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України