Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 08 февраля 2024, вопрос №101730

Є відстрочка, вимагають її доводити

Доброго дня. Другий роки навчаюсь в аспірантурі, денна форма, держзамовлення.
Зупинили на вулиці - дали повістку по уточненню даних, не захотіли подивитись на документ по відстрочці.
Пішов на уточнення даних - виявилось моєї справи нема, крім піб і дати народження, всі дані кудись неясним чином поділись, і те що я при вступі в аспірантуру оновлював дані, також.
Сказали писати заяву про підстави для відстрочки, купу підтверджень про аспірантуру з універу. Але і на влк йти. Документи про аспірантуру оновив, заяву написав, а там сказали, що вона буде "розглядатись", буцім і так неясно, що все законно від 1 тижня до чотирьох.
Як можна йти на влк і тим більше подавати результат влк, якщо всі документи є, але цю заяву ще не утвердили? Чи не є це хитрим механізмом щоб мобілізувати людину з законною відстрочкою? Водночас, якщо чекати підпису заяви і лише тоді йти на влк, то це може згідно теперішніх законів обернутись адміністративною або і кримінальною відповідальністю.
Чи може варто сходити на влк але результати але пред'являти лише коли буде підписана та заява про відстрочку?
Будь ласка порадьте щось, бо таке враження, що що не зроби тебе виставлять дурнем або нашкодиш сам собі

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Антоне!

    Вашу заяву на відстрочку ТЦК має право розглядами протягом місяця, максимум 45 днів. Так, Ви праві, це є саме "хитрим механізмом", але Вам не варто хвилюватись. Заяву Ви подали, проходьте ВЛК та чекайте на оформлену відстрочку. Якщо після ВЛК Вам будуть намагатися видати мобілізаційне розпорядження, просто відмовляйтесь у зв'язку з тим, що Ви маєте право на відстрочку, яке надано Вам законом.

    Вам не вдасться оформити відстрочку без проходження ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України