Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 06 декабря 2022, вопрос №76662

Мобілізація у воєнний час

Чи має право людина з 3 групою інвалідності вирішувати самостійно чи брати повістку чи можна відмовитися?
Хлопець інвалід з дитинства,має проблеми з зором

Ответы юристов (6)

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Повістку вручити можуть будь-кому, однак вона про те, що потрібно з'явитися в ТЦК для перевірки документів. З'явитесь, напишете заяву, що 3 група інвалідності і ви маєте право на відстрочку від мобілізації відповідно до ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", додасте документ, що посвідчує інвалідність і все.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Юлія!

    Законно оформлена та вручена повістка є обов'язковою для отримання та явки у військомат!

    З 3 групою інвалідності можуть навіть направити на ВЛК.

    Інша справа, що боятися того не треба. З 3 групою інвалідності чоловік має право і на відстрочку, і на виїзд за кордон!

    Виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Радо на них відповім!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Вручити повістку можуть незалежно від можливості мобілізації, але хвилюватись з цього приводу не потрібно. Особи що мають інвалідність мобілізації не підлягають.

    Якщо хлопця виключено з військового обліку внаслідок висновку ВЛК про непридатність до військової служби, то з'являтись за повісткою не потрібно. Якщо ні - то з'явитись до ТЦК СП потрібно, щоб не наразитись на штраф, але хвилюватись нема чого, йому повинні надати документ про непридатність до мобілізації.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, у разі надання повістки її краще отримати і явитись в ТЦК для оформлення відстрочки, на що ви маєте повне право згідно з ст 23 ЗУ про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    Щоб отримати відстрочку треба написати заяву на ім'я комісара ТЦК про надання відстрочки від мобіліцазії додавши до неї ноторіально завірений копії що підтверджують інваліднілсть.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Юлія.

    Краще не відмовлятись, а просто з'явитись у визначений час та подати всі документи для отримання відстрочки.

    Як особа з інвалідністю він не підлягає мобілізації та має право на відстрочку. Просто треба оформити відповідну заяву та нотаріально засвідчити документи.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    Он имеет право на получение отсрочки от призыва по мобилизации, а по повестке обязан явится для оформления получения указанной отсрочки от призыва по мобилизации, на основании предоставленных ним документов.

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго, удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України