Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 13 листопада 2023, питання №96679

Дії в тцк при розгляді адмін справи

Доброго дня. Планую похід до тцк за відстрочкою. Два місяці тому, не з'явився по повістці на уточнення даних, але відправляв поштою меддовідку про свою хворобу.

Чого чекати в тцк? Можливого штрафу(строки притягнення до відповідальності минули)? Якщо буде якийсь розгляд брати з собою копію меддовіки і оригінал? Копію їм оригінал собі?

дякую.

Відповіді юристів (7)

    Богун Сергій Павлович

    Притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку відбувається наступним чином:

    У кожному районному ТЦК та СП (включно з відділами) є особи, які уповноважені на складання адміністративних протоколів. Представники ТЦК складають протокол, у якому зазначаються:

    дата і місце його складення, посада, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка склала протокол;

    відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності;

    місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення;

    нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення;

    пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності;

    інші відомості, необхідні для вирішення справи.

    Протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності.

    У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу, в ньому робиться запис про це.

    Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви свого відмовлення від його підписання. Також у протоколі зазначається дата і час розгляду даної справи. Це може бути у той же день, або інша дата протягом 14 днів.

    Протокол складається у двох примірниках, один з яких видають військовозобов’язаному.

    Право на розгляд справи має лише начальник районного (міського ТЦК та СП). У призначені день та час він розглядає справу, вислуховує військовозобов’язаного, якщо він з’явився, або вивчає його письмові пояснення, якщо вони подані. За результатом розгляду, якщо є підстави для притягнення військовозобов’язаного до відповідальності, керівник ТЦК виносить постанову, якою, крім іншого, визначено розмір штрафу, вручає її військовозобов’язаному або направляє поштою, якщо він не з’явився на розгляд справи.

    Якщо людина, щодо якої складена постанова, не згодна із нею, то має право оскаржити її в суді. Строк оскарження — 10 днів. Якщо протягом 15 днів громадянин не сплатив штраф та не оскаржив постанову у суді — постанова передається до виконавчої служби. Виконавча служба здійснює примусове стягнення, але вже у подвійному розмірі від суми штрафу. Також доведеться заплатити виконавчий збір.

    • валерій Клієнт 6 місяців тому

      якщо мені якісь листи від тцк приносила поштарка, але я їх не отримував і не підписував. Це буде рахуватись як повідомлення про розгляд справи?

      • Богун Сергій Павлович

        Якщо мова йде про протокол про адміністративне правопорушення - так, буде.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Валерій!

    Не чекати нічого, якщо Ви мали поважну причину для неявки, відсутні підстави для притягнення Вас до відповідальності. Оформлюйтесь собі заяву про відстрочку, беріть всі документи, у тому числі медичні, та йдіть до ТЦК.

    Успіхів. Всього доброго!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, строк накладення штрафу два місяці з моменту не явки.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерію!

    У Вас була поважна причина неявки, про яку Ви вчасно і належеим чином повідомили ТЦК. Так що відповідальності не буде.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 6 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Нужно видеть Ваши документы.

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України