Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 03 декабря 2023, вопрос №98010

Чи можуть мобілізувати якщо тобі 23 роки і не проходив строкову службу з тимчасовим посвідченням військовозобовязаного?

Мені 23 роки, строкову службу не проходив, в 21 отримав повістку, по стану здоров'я видали тимчасове посвідчення військовозобовязаного взамін військового квитка в якому зазначено що обмежено придатний в військовий час, і зазначена ВОС 956647А категорії 2. В цьому випадку я рахуюся як призовник чи військовозобовязаний і чи можуть мене мобілізувати? , хоча до 25 років без срочки не мобілізують.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Хоча у Вас призовний вік, тобто Ви не досягли 27 років, але з огляду на проходження Вами ВЛК та наявність тимчасового посвідчення Ви є військовозобов'язаним, а значить можете бути мобілізованим до лав ЗСУ.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Ви являєтесь військовозобов'язаним, адже у зв'язку зі станом здоров'я Вас відразу зарахували в запас.

    Щоб Вас не мобілізували Ви повинні мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!
    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви є військовозобов'язаним і можете бути мобілізовані. Тому на Ваш вік у даній ситуації можна не розраховувати, на жаль.

    Ви повинні керуватися підставами для відстрочки, що визначені статтею 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовтку та мобілізацію". З радістю допоможу розібратися.

    Успіхів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України