Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 12 июня 2024, вопрос №112233

Повернення заробітної плати вчителю

Я вчитель математики з стажем 41 рік, вища категорія. З вересня 2023 року у школі не було кому читати фізику, мене довантажили двома годинами фізики. Директор повідомила, що необхідні курси. Я пройшла курси при ПНЗ "Київський Інститут післядипломної педагогічної освіти". Отримала Сертифікат за темою: "Ефективні методи запам'ятовування. Розвиток уваги та зосередженості учнів. Фізика/ Астрономія. Тривалість 2 години/0,1 кредиту (ЄКТС)
Передала Сертифікат до бухгалтерії відділу освіти. Надіялась на їх лояльність і доброчесність у нарахуванні мені заробітної плати. Згодом я зламала ногу і 4 місяці не працювала. Зараз виявилося, що мені фізику оплачують як спеціалісту. Чи можу я повернути не виплачені кошти? І якщо можливо, то як правильно діяти?

Наталія, г. Полтава

Ответы юристов (1)

    Юрій
    Юрій 9 дней назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Доброго вечора!

    Виходячи з описаних Вами обставин, Вас прийнято на роботу до навчального закладу на посаду вчительки і Вам виплачувалася заробітна плата в одному розмірі. Після того, як Ви були тимчасово непрацездатні через травму ноги, виплата заробітної плати почала здійснюватися як спеціалісту, а не вчителю, тобто, наскільки це стає зрозуміло, у меншому розмірі.

    Отже, між раніше сплаченою Вашим роботодавцем сумою коштів і поточними виплатами існує різниця - недоплата.

    В цьому разі, Вам належить або звернутися до Вашого роботодавця з претензійною вимогою про виплату суми відповідної різниці, або оскаржити нездійснення такої виплати чи відмову у погашенні цієї заборгованості (у разі звернення з претензійною вимогою) в судовому порядку.

    Для надання правничої допомоги можете звернутися безпосередньо до мене за вказаними в анкетних даних засобами зв'язку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України