Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 17 сентября 2024, вопрос №119555

Оскарження Акту про відмову від отримання повістки

Добрий день! я оновив дані, вказав адресу місця проживання. Але повістки надсилають на адресу реєстрації до батьків. Потім ТЦК склали акт про відмову від отримання повістки (яку мені навіть не вручали) та направили до поліції запит про привід до них, оскільки я не зявляюся по повістці. На скільки такі дії ТЦК правомірні? чи можу я оскаржити Акт про відмову від отримання повістки та запит до Нацполіції про привід ?

Ответы юристов (4)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Однозначно, дії ТЦК незаконні.

    Акт і запит до поліції оскаржити в суді не зможете. Оскаржити можна лише адмін штраф, яки зобов'язані були виписати на Вас, після ніби то ігнорування повісток і шо ще придумали б. Тобто спочатку штраф (постанова), а потім звернення до поліції.

    Більш того, поліція не повинна ніяк реагувати на це звернення, оскільки не було зафіксоване правопорушення. Знову ж таки, фіксація відбувається через винесення Постанови про адмін правопорушення. І саме таку Постанову необхідно оскаржувати в суді.

    А звідки у Вас інформація, що є Акт про відмову і звернення в поліцію?

    Максим Клиент 2 дня назад

    зателефонував дільничний і повідомив що є акт про відмову від отримання повістки і до нього надійшов запит про привід

    Максим Клиент 2 дня назад

    Це замкнуте коло. Склали навмання Акт про неотримання повістки, який оскаржити не можливо. Направили до Нацполіції вимогу про привід, яку теж оскаржити не можливо. Вимога діє. Зроблять примусовий привід у тцк на підставі незаконно зробленого Акту і там вже законно як годиться вручать повістку. Такими діями спричиняють людині шкоду, але оскаржити їх не можливо

    Прокопець Олександр Васильович

    Ну тут потрібно розуміти, що адміністративне затримання (привід) можуть здійснити лише у випадку наявності адміністративного правопорушення, яке і фіксується так, як я зазначив вище.

    Тобто разом з вимогою, ТЦК зобов'язані були направити в поліцію підтверджуючі документи. Якщо таких немає, то поліція немає підстав для адміністративного затримання.

    Погоджуюсь, що нюансів багато і не все так просто. Але небезнадійно.

    Підкажіть, чим закінчилось спілкування з дільничім?

    Можливо, щоб незасоряти тему, напишіть мені в чат?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024