Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 29 мая 2020, вопрос №20678 150₴

После военной кафедры не был получен военный билет. Прошло 13 лет. Как теперь его получить и где? Что для этого нужно

После военной кафедры не был получен военный билет. Не помню по каким причинам. За 13 лет нигде и никем не был запрошен. По этому только сейчас вспомнилось что у меня его оказывается нет впринципе. Как его и где теперь получить. Требуются ли какие то обьяснения в военкомате почему у меня его нет и тд

Ответы юристов (11)

    Жупинский Николай Андреевич
    16.7%

    Добрий день! Військові квитки видають районні (міські) військові комісаріати під час призову на військову службу, зарахування до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров'я.

    Військовий квиток можуть отримати особи, які «вийшли» з призивного віку, що становить 27 років згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», в якому буде визначено вашу придатність до військової служби.

    Для того, щоб отримати військовий квиток, потрібно звернутися у військовий комісаріат за місцем прописки.

    Необхідні документи
    • заява;
    • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
    • копія документа про освіту ;
    • копія свідоцтва про одруження (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про народження дитини (в разі наявності);
    • приписне свідоцтво;
    • медична картка;
    • три фотографії 3х4 (на звороті вказати прізвище).

    Так як Ви своєчасно не надали до військомату документ про вищу освіту з підтвердженням навчання на військовій кафедрі та не отримали військовий квиток, то прийдеться дати пояснення з цього приводу і, можливо, Вас притягнуть до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про військовий обовязок та військову службу за ст.210 КУАП до штрафу в розмірі від 170 до 255 грн..

    Карпенко Андрей Владимирович
    16.7%

    Если после 27 лет необходимо получить военный билет, то в любом случае придется идти в военкомат. Так как лицо больше не призывного возраста, на службу его не отправят, но привлекут к ответственности за уклонение.

    Большинство уклонистов отделываются административным наказанием в виде штрафа, то также могут возбудить уголовное дело, если смогут доказать, что военнообязанный намеренно скрывался (а сделать это очень проблематично).

    Кодекс Украины об административных правонарушениях (КУоАП), а именно статья 210, за непостановку на учет в течение 7 дней со снятия с предыдущего участка предусматривает наказание в виде штрафа от 5 до 7 не облагаемых налогом минимумов доходов граждан. Если же нарушение повторяется в течение года, то размер штрафа увеличивается до 10-15 ННМДГ. На 2020 год сумма следующая:

    • от 85 до 119 гривен — первое нарушение
    • 170-255 гривен — повторное нарушение

    Если дело дойдет до уголовной ответственности, согласно ст. 337 УК Украины грозит штраф до пятидесяти необлагаемых минимумов доходов граждан или исправительные работы на срок до двух лет, или арест на срок до шести месяцев. В большинстве случаев до уголовной ответственности не доходит.

    Граждане Украины в возрасте до 43 лет, прошедшие полный курс военной подготовки по программе подготовки офицеров запаса, сдавшие установленные экзамены, имеющие высшее образование не ниже бакалавра и которым присвоено соответствующее первичное воинское звание офицера запаса, в случае необходимости приказом Министра обороны Украины могут быть призваны на военную службу по призыву лиц офицерского состава.

    В случае неявки офицера запаса без уважительных причин по вызову военного комиссариата он несет ответственность в порядке, установленном законом.

    Во время прохождения военной службы призывники из числа офицеров запаса выполняют обязанности и пользуются правами, льготами и видами обеспечения, предусмотренными для лиц офицерского состава, которые проходят военную службу по контракту.

    За работниками – офицерами запаса, призванными на военную службу, сохраняется место работы, должность и средний заработок на предприятии (независимо от форм собственности) и у физических лиц — предпринимателей, у которых они работали на время призыва. Таким работникам осуществляется выплата денежного обеспечения за счет средств Государственного бюджета Украины.

    В соответствии с законодательством срок службы офицерского состава составляет до 18 месяцев.

    Офицерам может предоставляться отсрочка от призыва на военную службу, по решению аттестационной комиссии областного военного комиссариата, на основаниях по семейным обстоятельствам, состоянию здоровья, для получения образования и продолжения профессиональной деятельности.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте.

    Беликов Олег  Александрович
    16.7%

    Добрый день. Вам надо обратиться в райвоенкомат, по мету регистрации. При себе вам необходимо иметь документы подтверждающие личность (паспорт) и ИНН, а также диплом с вкладышем. Там вам выпишут квитанцию, заплатите штраф (от 5 до 7) необлагаемых минимумов, и получите военный билет.

    Костромина Виктория
    16.7%

    Для того, щоб отримати військовий квиток, потрібно звернутися у військовий комісаріат за місцем прописки.

    Необхідні документи
    • заява;
    • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
    • копія документа про освіту (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про одруження (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про народження дитини (в разі наявності);
    • приписне свідоцтво;
    • медична картка;
    • три фотографії 3х4 (на звороті вказати прізвище).

    також надати документ про закінчення військвої кафедри

    Гарячі лінії Міністерства оборони та ЗС України0 800 50 04 42
    Савченко Олександр
    16.7%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    Як вбачається з Вашого питання, Ви не отримували повісток та не розшукувались військовим комісаріатом. Раджу Вам звернутись до військового комісаріату та з’ясувати всі нюанси щодо отримання військового квитка (при собі необхідно мати паспорт та код).

    Кодекс України про адміністративні правопорушення (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10):

    Стаття 210. Порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу

    Порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті або частиною першою статті 211 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Від імені військових комісаріатів розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право районні (міські) військові комісари.

    Тобто, на Вас спочатку буде складено протокол про адміністративне правопорушення (де Ви можете написати свої пояснення).

    За результатами розгяду цього протоколу на Вас буде виписана постанова про притягнення до адмінвідповідальності за правопорушення, передбачене за ч. 1 ст. 210 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 85 грн.

    Такий штраф Ви повинні оплатити протягом 15 днів або можете оскаржити цю постанову у суді протягом 10 днів з дня її винесення.

    Всього доброго.

    Адвокат Евгений Александрович
    16.7%

    Здравствуйте, Александр!

    Вы имеете право получить военный билет, для этого необходимо подтвердить то, что Вы закончили обучение в ВУЗе, с военной кафедрой, как офицер запаса, предъявив диплом, с дополнениями в оригинале и в копии, иные наявные документы об этом.

    Для получения военного билета, как офицеру запаса, Вы имеете право обратиться в военкомат.

    Лучше идти в военкомат, имея основания для получения отсрочки от призыва по возможному призыву офицеров запаса, которые предусмотрены ст.17 Закона Украины "О воинской обязанности и военной службе":

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12

    Также, согласно приказа Министерства обороны Украины # 170.

    В военкомате необходимо будет предоставить копии документов: паспорта, ИНН, диплома об окончании ВУЗа, с дополнениями к нему, свидетельства о браке и свидетельства о рождении ребёнка - при их наличии, справки об учебе, если учитесь, фотографии.

    Затем пройти медкомиссию военкомата, в соответствии с приказом Министерства обороны Украины # 402:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08

    Также, от Вас могут отобрать письменное объяснение и в отношении Вас может быть составлен протокол и вынесено постановление о привлечении к административной ответственности за нарушение правил воинского учёта по статье 210 Кодекса Украины об административных правонарушениях в виде штрафа в сумме от 85 до 119 грн.:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10

    Уголовная ответственность за такие действия по статье 337 Уголовного кодекса Украины, Вам не грозит, так как Вы не стояли в военкомате на учёте, как офицер запаса, не прошли медкомиссию, не подошли аттестационную комиссию, не получали повестку о призыве на воинскую службу как офицер запаса.

    Всего доброго!

    При наличии вопросов обращайтесь!

    Удачи Вам!

    Киншов Дмитрий Сергеевич

    Добрий ранок.

    Відповідно до п. 1-3 ПОРЯДОКУ видачі, зберігання та знищення військових квитків осіб рядового, сержантського і старшинського складу- Військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу (далі - військовий квиток) є документом, що посвідчує особу військовослужбовця (військовозобов’язаного) та визначає належність його власника до виконання військового обов’язку. Районні (міські) військові комісаріати (далі - Р(М)ВК) видають військові квитки під час призову або прийняття громадян на військову службу, зарахування в запас, зарахування до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров’я, поновлення військового квитка у разі його втрати або пошкодження. Видача військових квитків військовозобов’язаним проводиться Р(М)ВК за місцем їх перебування на військовому обліку на підставі заяви про видачу військового квитка (додаток 1). Військові квитки видаються під особистий підпис у відомості видачі військових квитків (тимчасових посвідчень) Р(М)ВК (далі - відомість) (додаток 2).

    У Вашому випадку Вам потрібно звернутися до військомату за місцем обліку та отримати військовий квиток. Але, щодо Вас буде застосована адміністративна відповідальність (штраф).

    Керуючись ст. 210 Купап - Порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Несвоєчасне отримання військового квитка підпадає під дію ст. 210 КУпАП.

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Порядок видачі, зберігання та знищення військових квитків осіб рядового, сержантського і старшинського складу

    (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0582-17)

    2. Районні (міські) військові комісаріати (далі - Р(М)ВК) видають військові квитки під час призову або прийняття громадян на військову службу, зарахування в запас, зарахування до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров’я, поновлення військового квитка у разі його втрати або пошкодження.

    3. Видача військових квитків військовозобов’язаним проводиться Р(М)ВК за місцем їх перебування на військовому обліку на підставі заяви про видачу військового квитка (додаток 1).

    Військові квитки видаються під особистий підпис у відомості видачі військових квитків (тимчасових посвідчень) Р(М)ВК (далі - відомість) (додаток 2).

    ...

    5. Видача військовозобов’язаним нових військових квитків замість втрачених чи таких, що стали непридатними до користування з вини власників, проводиться Р(М)ВК, у яких військовозобов’язані перебувають на військовому обліку, після проведення провадження у справах про адміністративні правопорушення відповідно до статті 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та винесення постанов у цих справах військовими комісарами Р(М)ВК.

    (Стаття 211. Умисне зіпсуття обліково-військових документів чи втрата їх з необережності

    Умисне зіпсуття або недбале зберігання військовозобов'язаними і призовниками обліково-військових документів (військових квитків і посвідчень про приписку до призовних дільниць), яке спричинило їх втрату, -

    тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті або частиною першою статті 210 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.)

    Або ж якщо доведете свою не невинуватість

    6. Видача військовозобов’язаним нових військових квитків замість втрачених чи таких, що стали непридатними до користування не з вини власників, а також у разі зміни військовозобов’язаним прізвища, імені та по батькові проводиться на підставі заяви, до якої додаються підтвердні документи, видані компетентними органами.

    Військові квитки видають районні (міські) військові комісаріати.

    Військовий квиток можуть отримати особи, які «вийшли» з призивного віку, що становить 27 років згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», в якому буде визначено Вашу придатність до військової служби.

    Для того, щоб отримати військовий квиток, потрібно звернутися у військовий комісаріат за місцем прописки.

    Необхідні документи
    • заява;
    • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
    • копія документа про освіту (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про одруження (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про народження дитини (в разі наявності);
    • приписне свідоцтво;
    • медична картка;
    • три фотографії 3х4 (на звороті вказати прізвище).

    Крикун Сергій  Павлович

    Закон Украины "Про військовий обов'язок і військову службу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12):

    ст.18 - "1. Від призову на строкову військову службу в мирний час звільняються громадяни України:...

    яким після закінчення закладів вищої освіти присвоєно військові (спеціальні) звання офіцерського (начальницького) складу." -

    это во-первых;

    ст.17 - "1. Відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам..." -

    данная статья не предусматривает отсрочку от призыва офицеров запаса - это во-вторых;

    Уголовный кодекс Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14):

    ст.337 - "1. Ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом, - ..." -

    состава данной статьи в Вашем случае нет априори - не было предупреждения - это в-втретьих.

    В-четвертых, данный вопрос регулируется приказом МО Украины "Про затвердження Порядку атестування громадян України до присвоєння первинного і чергових військових звань офіцерського складу запасу та Зразка військового квитка офіцера запасу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0507-18). В похожем вопросе (https://uristy.ua/ua/question/16471) я принимал участие, приведу из своего объемного ответа резюме:

    "Таким образом. Во-первых, аттестация и присвоение первичного воинского звания офицерского состава запаса гражданам со степенью высшего образования не ниже "бакалавра", как следует из п.2 разд.ІV Порядка, не проводится. Во-вторых, если Вы не проходили учебные сборы, не сдавали установленные экзамены, не принимали Воинскую присягу, не получали сведений о присвоении Вам первичного воинского звания офицерского состава запаса, то и обязанности постановки на воинский учет у Вас нет; а чтобы делать это в добровольном порядке для зачисления на учет в качестве рядового состава следует крепко и ответственно подумать - просмотрите численные вопросы мужчин-военных на сайте об увольнении со службы."

    Из приведенного Порядка:

    "ІІІ. Організація роботи районних військових комісаріатів щодо атестування громадян України до присвоєння чергових військових звань офіцерського складу запасу...

    7. Після отримання витягів з наказу (по особовому складу), атестаційних листів з відміткою про присвоєння чергових військових звань офіцерського складу запасу та інших атестаційних матеріалів районні військові комісаріати в семиденний строк здійснюють такі заходи:...

    запрошують офіцерів запасу для оголошення їм про присвоєння військових звань;..." -

    другими словами, если Вы не проходили учебные сборы, не сдавали экзамены, не принимали военную присягу, не получали сведений о присвоении звания офицера запаса, Вас не приглашали в военкомат для оглашения присвоения военного звания, то и аттестации не было, офицерское звание Вам, как представляется, не присвоено. А далее поступайте на свой риск, по наитию.

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Щодо обліку в військоматі.

    Потрібно з'явитися до військомату за місцем Вашої реєстрації.

    Там Ви сплатите штраф за те, що не перебували на обліку в військоматі.

    Відповідно до ст. 210 Купап - Порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.(85 -119 грн.)

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті або частиною першою статті 211 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Отже, максимальний штраф, який на Вас можуть накласти у такому випадку - це 255 грн.

    Якщо Ви проходили навчання з використанням військової кафедри необхідно подати документ про її проходження та диплом(копії)

    Заповните відповідну заяву додасте документи ( точний перелік надасть військомат), якщо Вам 27 років то Ви не підлягаєте обов язковому призову , а відтак Вам видадуть військовий квиток і на цьому процедура завершиться.

    У РОБОТОДАВЦІВ ПРОБЛЕМ НЕ БУДЕ , НАВРЯД ЧИ ВІЙСЬКОМАТ МАТИМЕ БАЖАННЯ ВИВЧАТИ Вашу ситуацію особливо ретельно.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Малик Олександр Володимирович

    Військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу (далі - військовий квиток) є документом, що посвідчує особу військовослужбовця (військовозобов’язаного) та визначає належність його власника до виконання військового обов’язку.

    Районні (міські) військові комісаріати (далі - Р(М)ВК) видають військові квитки під час призову або прийняття громадян на військову службу, зарахування в запас, зарахування до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров’я, поновлення військового квитка у разі його втрати або пошкодження.

    Видача військових квитків військовозобов’язаним проводиться Р(М)ВК за місцем їх перебування на військовому обліку на підставі заяви про видачу військового квитка (додаток 1).

    Військові квитки видаються під особистий підпис у відомості видачі військових квитків (тимчасових посвідчень) Р(М)ВК (далі - відомість) (додаток 2).

    Відомості в кінці кожного місяця підписуються заступником військового комісара Р(М)ВК (начальником відповідного відділення або призначеною службовою особою), затверджуються військовим комісаром Р(М)ВК, засвідчуються гербовою печаткою Р(М)ВК та надалі долучаються до справи разом з документами, що були підставою для видачі військових квитків. Відомості зберігаються протягом 30 років.

    Враховуючи зазначене, Вам слід з'явитися до військового комісаріату, сплатити штраф та отримати військовий квиток.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України