Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 25 октября 2020, вопрос №31541 100₴

Узнать статус моей прописки и ребёнка

Узнать статус прописки и проконсультироваться если ребёнок нигде не прописан , как и где его прописать .
Узнать как оформить инвалидность

Ответы юристов (8)

    Малик Олександр Володимирович
    15%
    Общаться в чате Малик Олександр Володимирович 3 года назад

    Адвокат, г. Винница, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Зареєструвати місце проживання дитини можна за зареєстрованим місцем проживання одного із батьків.

    Інвалідність як міра втрати здоров’я визначаєтьсяшляхом експертного обстеження в органах медико-соціальноїекспертизи Міністерства охорони здоров’я України.

    Медико-соціальна експертиза визначає ступінь обмеження життєдіяльності людини, причину, час настання, групу інвалідності, сприяє проведенню ефективних заходів щодо профілактики інвалідності, реабілітації інвалідів, пристосування їх до суспільного життя.

    Цій експертизі підлягають особи, які втратили здоров’я внаслідок захворювання, травм та уроджених дефектів, що обмежує їх життєдіяльність, а також особи, які за чинним законодавством мають право на соціальну допомогу, компенсацію втраченого заробітку або звільнення від виконання відповідних обов’язків тощо.

    Інвалідність дітям встановлюється лікарсько-консультативною комісією.Такі комісії функціонують у закладах охорони здоров’я і мають розгалужену систему, до якої входять:

    • Центральна комісія МОЗ (утворюється та функціонує за рішенням МОЗ).
    • центральна комісія Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим,
    • центральні обласні комісії (утворюються за рішенням структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних держадміністрацій),
    • центральні міські у мм. Києві та Севастополі комісії (утворюються за рішенням Київської та Севастопольської міських держадміністрацій),
    • міські комісії,
    • районні комісії,
    • міжрайонні комісії,
    • районні в містах комісії.

    Міські, районні, міжрайонні, районні у містах комісії утворюються за рішенням керівника відповідного закладу охорони здоров’я Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурного підрозділу з питань охорони здоров’я місцевих держадміністрацій.У рішенні про утворення центральних комісій, комісій визначається їх персональний склад, місце та розпорядок роботи. До складу комісії входять голова, лікарі за спеціальностями, спеціаліст з реабілітації, лікар-психолог або практичний психолог. У засіданнях комісії можуть брати участь представники органів соціального захисту населення, психолого-медико-педагогічних консультацій, а також у разі потреби - представники державної служби зайнятості, інших підприємств, установ та організацій (за згодою).Організаційною формою роботи комісій є засідання. Періодичність проведення засідань комісії визначається її головою, але не рідше одного разу на місяць.

    Лікарсько-консультативні комісії встановлюють:

    • категорію "дитина з інвалідністю" особам віком до 18 років.
    • категорію "дитина з інвалідністю підгрупи А" особам віком до 18 років, які мають виключно високу міру втрати здоров’я та надзвичайну залежність від постійного стороннього догляду, допомоги або диспансерного нагляду інших осіб і які фактично не здатні до самообслуговування.
    Ковальчук Владимир
    15%
    Общаться в чате Ковальчук Владимир 3 года назад

    Адвокат, г. Киев

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Основанием для регистрации ребенка до 14 лет является изменение места проживания. Местом жительства ребенка, не достигшего 10 лет, является место жительства его родителей (усыновителей) или одного из них, с кем он проживает, опекуна или местонахождение учебного заведения или учреждения здравоохранения, в котором он проживает. Место жительства ребенка в возрасте от 10 до 14 лет можно зарегистрировать не только по месту жительства его родителей, но и других лиц. Для этого необходимо письменное согласие обоих родителей ребенка. Местом жительства ребенка в возрасте от 10 до 14 лет является место жительства его родителей (усыновителей) или одного из них, с кем он проживает, опекуна или местонахождение учебного заведения или учреждения здравоохранения и т.п., в котором он проживает, если иное место проживания не установлено по соглашению между ребенком и родителями (усыновителями, опекуном) или организацией, выполняющей в отношении его функции опекуна. В случае спора место жительства ребенка в возрасте от 10 до 14 лет определяется органом опеки и попечительства.

    Карпенко Андрей Владимирович
    15%
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    1. Ребенок до 10 лет должен быть зарегистрирован только по месту жительства одного или обоих родителей. Обязательным пунктом является согласие обоих родителей, а вот согласие собственника жилья для этого не требуется.

    Новорожденного малыша можно через онлайн-сервисы зарегистрировать, а затем – прописать, но только по месту регистрации одного из родителей или обоих.

    Максимальный срок регистрации и прописки для младенца – три месяца. По истечении этого срока, родителям малыша грозит штраф.

    Какие документы нужны для прописки ребенка:

    заполненный бланк, который вы получите в соответствующих органах;

    квитанция, подтверждающая факт оплаты государственной пошлины;

    свидетельство о рождении малыша;

    паспорта родителей и свидетельство о браке;

    если один из родителей не может присутствовать в момент прописки новорожденного, необходимо взять у него письменное разрешение, заверенное нотариусом.

    2. Чтобы получить группу инвалидности, необходимо пройти процедуру оформления, порядок которой установлен постановлением Кабинета министров Украины №1317 от 02.12.2009 года. Вердикт выносит медико-социальная экспертная комиссия, сокращенно МСЭК. Врачи тщательно изучают документы с медицинскими заключениями и на их основании выносят решение к определению группы инвалидности.

    Для получения группы инвалида специалисты изучают, подходит ли здоровье человека под параметры:

    • полная или частичная потеря трудоспособности;
    • нет возможности обслуживать себя из-за проблем с умственными способностями, физическими недугами, психическим здоровьем

    Чтобы получить группу инвалида, необходимо обратиться к врачу, у которого состоите на учете. Доктор сделает запись всех жалоб и направит на обследование в условиях стационара. Врачи проведут тщательный осмотр, занесут в карту все данные. Затем главный врач выдаст направление на комиссию МСЭК.

    Если комиссия признала факт потери работоспособности и назначила пособие, необходимо оформить льготы инвалидам группы, утвержденной в справке. С документом следует обратиться в органы социальной защиты по месту прописки и оформить полагающиеся пособия. Также необходимо обратиться в пенсионный фонд для оформления пенсии по инвалидности.

    Какая группа положена инвалиду, решает комиссия МСЭК. Ее решение зависит от степени расстройства функций организма и ограничения жизнедеятельности лица.

    Изучите: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1317-2009-%D0%...

    Гончаренко Константин
    15%
    Общаться в чате Гончаренко Константин 3 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Статус реєстрації( прописки) дає право користуватися майном, речами , проживати в помешканні.

    Особа віком до 18 років( неповнолітня) , має бути зареєстрована разом з одним з батьків за однією адресою.Згідно Житлового Кодексу УРСР.

    Зареєструвати особу можливо звернувшись до реєстратора ЦНАПу , чи територіального підрозділу ДМС Ураїни.

    Щодо питання призначення інвалідності:

    Вам необхідно з медичними документами про стан здоров я звернутися до сімейного лікаря, аби він за результатами обстеження надав Вам направлення на лікарсько-консультативну комісію(ЛКК)

    Після чого ЛКК за результатами обстежень лікарями різних профілів лікувальної практики видає Вам висновки про стан здоров я та вирішує питання направлення вас на медико-соціальну експертизну комісію (МСЕК)

    За результатами обстежень та висновків про ступінь втрати працездатності МСЕК виносить постанову комісії про обмежену працездатність потребу у реабілітації та встановлює группу інвалідності( в залежності від ступеню втрати працездатності( 1, 2або 3 групу) та призначаються виплати відповідно до ЗУ Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні, вказану соціальну допомогу ви будете отримувати в управлінні соц захисту на ваш рахунок у банку на підставі рішення МСЕК.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Савченко Олександр
    15%
    Общаться в чате Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго вечора, Валерія!

    Відомості про реєстрацію місця проживання повинні бути занесені до вашого паспорту. Крім того, Ви можете отримати в орган реєстрації, у тому числі через центр надання адміністративних послуг, довідку про реєстрацію місця проживання особи або місця перебування особи.

    ПРАВИЛА реєстрації місця проживання, затверджені постановою Кабінету Міністрів Українивід 2 березня 2016 р. № 207 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/207-2016-%D0%B...):

    9. Відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання вносяться до паспорта громадянина України, тимчасового посвідчення громадянина України, посвідки на постійне проживання, посвідки на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист (далі - документи, до яких вносяться відомості про місце проживання), а відомості про реєстрацію місця перебування - до довідки про звернення за захистом в Україні (документ, до якого вносяться відомості про місце перебування) шляхом проставлення в них відповідного штампа реєстрації місця проживання/перебування особи за формою згідно з додатком 1.

    Відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання вносяться до паспорта громадянина України:

    у вигляді книжечки (зразка 1993 року) - шляхом проставлення в ньому штампа реєстрації місця проживання особи за формою згідно з додатком 1 або штампа зняття з реєстрації місця проживання особи за формою згідно з додатком 2;

    у формі картки (зразка 2015 року) - шляхом внесення інформації до безконтактного електронного носія, який імплантовано у такий паспорт, у разі наявності робочих станцій та підключення органу реєстрації до Єдиного державного демографічного реєстру (далі - Реєстр). У разі непідключення органу реєстрації до Реєстру особі видається довідка про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання, а внесення інформації до безконтактного електронного носія здійснюється територіальним підрозділом ДМС на підставі такої довідки.

    18. Для реєстрації місця проживання особа або її представник подає:

    1) заяву за формами, наведеними відповідно у додатках 6, 7 або 8;

    2) документ, до якого вносяться відомості про місце проживання. Якщо дитина не досягла 16 років, подається свідоцтво про народження. Реєстрація місця проживання дітей, які є іноземцями чи особами без громадянства, здійснюється за умови внесення даних про дітей до посвідки на постійне або тимчасове проживання їх батьків та копії свідоцтва про народження. Документи, видані компетентними органами іноземних держав, підлягають легалізації в установленому порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами;

    3) квитанцію про сплату адміністративного збору (у разі реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується лише за одну послугу);

    4) документи, що підтверджують:

    право на проживання в житлі, - ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди), рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї (зазначені документи або згода не вимагаються при реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків або законного представника/представників);

    право на перебування або взяття на облік у спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту особи, - довідка про прийняття на обслуговування в спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту особи за формою згідно з додатком 9, копія посвідчення про взяття на облік бездомної особи, форма якого затверджується Мінсоцполітики (для осіб, які перебувають на обліку у цих установах або закладах);

    проходження служби у військовій частині, адреса якої зазначається під час реєстрації, - довідка про проходження служби у військовій частині, видана командиром військової частини за формою згідно з додатком 10 (для військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби);

    5) військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку);

    6) заяву про зняття з реєстрації місця проживання особи за формою згідно з додатком 11 (у разі здійснення реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з реєстрації попереднього місця проживання).

    У разі подання заяви представником особи, крім зазначених документів, додатково подаються:

    документ, що посвідчує особу представника;

    документ, що підтверджує повноваження особи як представника, крім випадків, коли заява подається законними представниками малолітньої дитини - батьками (усиновлювачами).

    Реєстрація місця проживання особи за заявою законного представника здійснюється за згодою інших законних представників.

    У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).

    Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання особи інші документи.

    21-1. Місце проживання дитини віком до 14 років може бути зареєстровано (зокрема одночасно із зняттям з реєстрації попереднього місця проживання) за заявою батьків чи одного з них, поданою в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису.

    Реєстрація місця проживання дитини віком до 14 років в електронній формі здійснюється виключно за умови, що така реєстрація здійснюється за наявним у реєстрі територіальної громади зареєстрованим місцем проживання батьків чи одного з них.

    21-2. Реєстрація місця проживання (зокрема одночасно із зняттям з реєстрації попереднього місця проживання) дитини віком до 14 років в електронній формі здійснюється виключно на підставі заяви, поданої в електронній формі, без подання документів, передбачених пунктом 18 цих Правил.

    У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами згода батьків на реєстрацію місця проживання дитини віком до 14 років підтверджується їх кваліфікованими електронними підписами або засвідчується кваліфікованим електронним підписом нотаріуса.

    21-3. Реєстрація місця проживання дитини віком до 14 років в електронній формі здійснюється в день подання особою документів або не пізніше наступного робочого дня у разі їх отримання поза робочим часом органу реєстрації.

    Цивільний кодекс України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text):

    Стаття 29. Місце проживання фізичної особи

    1. Місцем проживання фізичної особи є житло, в якому вона проживає постійно або тимчасово.

    2. Фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, вільно обирає собі місце проживання, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

    3. Місцем проживання фізичної особи у віці від десяти до чотирнадцяти років є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров'я тощо, в якому вона проживає, якщо інше місце проживання не встановлено за згодою між дитиною та батьками (усиновлювачами, опікуном) або організацією, яка виконує щодо неї функції опікуна.

    У разі спору місце проживання фізичної особи у віці від десяти до чотирнадцяти років визначається органом опіки та піклування або судом.

    4. Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров'я, в якому вона проживає.

    Що стосується оформлення інвалідності, ознайомтесь з інформацією за посиланнями:

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%86%D0%B...

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%AF%D0%B...

    Всього Вам доброго!

    Адвокат Евгений Александрович
    25%
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Валерия!

    Процедура прописки малолетних детей аналогична процессу регистрации места жительства совершеннолетних граждан, однако имеет ряд юридических особенностей. В частности, прописка ребенка до 14 лет может быть осуществлена исключительно по месту регистрации одного из родителей. При этом согласие собственника жилья для прописки не требуется.

    В случае, если отец и мать малыша прописаны по разным адресам, место жительства ребенка регистрируется вместе с одним из них с письменного согласия другого родителя. Разрешение папы (мамы) на прописку детей в квартиру или дом ко второму родителю не требуется, если место жительства детей определено соответствующим решением суда или решением органа опеки.

    С 2020 года ребенок младше 14 лет может быть прописан через Интернет с помощью веб-портала госуслуг «Дия» (список документов см. далее).

    На регистрацию места проживания новорожденного ребенка родителям дается срок в три месяца со дня рождения малыша. Процедура в этом случае максимально упрощена и по желанию родителей или одного из них, документы для прописки новорожденного могут быть поданы через РАГС во время проведения госрегистрации рождения.

    Также есть возможность зарегистрировать место проживания новорожденных детей через органы соцзащиты одновременно с подачей заявления на государственную помощь при рождении ребенка.

    Кроме того, с 2020 года прописка новорожденного ребенка в крупных городах Украины возможна в онлайн-режиме через электронный сервис госуслуг «Є-Малятко».

    Перечень документов, необходимых для прописки ребенка:
    • заявление на оформление ребенку прописки
    • оригинал и копия свидетельства о рождении
    • квитанция об уплате административного сбора
    • оригинал и копия паспорта родителя, к которому прописывается ребенок

    Для регистрации места проживания ребенка, не достигшего 14 лет, необходимо присутствие обоих родителей или нотариально заверенные согласие папы (мамы) на прописку ребенка по новому адресу. Также мать и отец могут зарегистрировать ребенка в квартире не выходя из дома через интернет-сервис «Дія». Для online-прописки новорожденных и детей до 14 лет от родителей требуется дистанционно заполнить заявление на сайте https://diia.gov.ua и подписать его электронной цифровой подписью (ЭЦП).

    Если в свидетельство о рождении сведения об отце внесены со слов матери, необходимо предоставить оригинал и копию выписки из Государственного реестра актов гражданского состояния о занесении информации в соответствии с ч. 1 ст. 135 Семейного кодекса Украины.

    Чтобы получить группу инвалидности, необходимо пройти процедуру оформления, порядок которой установлен постановлением Кабинета министров Украины №1317 от 02.12.2009 года. Вердикт выносит медико-социальная экспертная комиссия, сокращенно МСЭК. Врачи тщательно изучают документы с медицинскими заключениями и на их основании выносят решение к определению группы инвалидности.

    Для получения группы инвалида специалисты изучают, подходит ли здоровье человека под параметры:

    • полная или частичная потеря трудоспособности;
    • нет возможности обслуживать себя из-за проблем с умственными способностями, физическими недугами, психическим здоровьем.

    Чтобы получить группу инвалида, необходимо обратиться к врачу, у которого состоите на учете. Доктор сделает запись всех жалоб и направит на обследование в условиях стационара. Врачи проведут тщательный осмотр, занесут в карту все данные. Затем главный врач выдаст направление на комиссию МСЭК.

    Полезная информация по инвалидности здесь:

    https://www.msp.gov.ua/ru/timeline/invalidnist.htm...

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Владислав
    Общаться в чате Владислав 3 года назад

    Юрист, г. Одесса, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Валерія!

    До 18 років дитина повинна бути зареєстрована разом із матір'ю відповідно до вимог Житлового Кодексу України.

    Так як Ваше місце проживання м.Харків - Вам необхідно звернутись до центру надання адміністративних послуг у місті Харкові за адресою 61010, м. Харків, Гімназійна набережна, 26

    тел. (057) 725-03-33, +38063-725-03-33, +38098-725-03-33, +38099-725-03-33

    dozvil@dozvil.kh.ua

    Графік роботи:

    • ПН 9.00 - 18.00, технологічна перерва з 13.00 до 13.45 у зв’язку з проведенням санітарних заходів
    • ВТ 9.00 - 20.00, технологічна перерва з 13.00 до 13.45 у зв’язку з проведенням санітарних заходів
    • СР 9.00 - 18.00, технологічна перерва з 13.00 до 13.45 у зв’язку з проведенням санітарних заходів
    • ЧТ 9.00 - 20.00, технологічна перерва з 13.00 до 13.45 у зв’язку з проведенням санітарних заходів
    • ПТ 9.00 - 16.45, технологічна перерва з 13.00 до 13.45 у зв’язку з проведенням санітарних заходів
    • СБ 8.00 - 15.45 (крім прийому документів з проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та надання витягів з ДЗК ); Технологічна перерва з 12.00 до 12.40 у зв’язку з проведенням санітарних заходів

    2.Інвалідність оформлюється рішенням спеціалізованої лікарської комісії (ЛКК) , направлення на яку може надати Ваш сімейний лікар.

    Після огляду лікарями ЛКК Вас буде направлено на МСЕК, за висновками якого може бути встановлена/ не встановлена відповідна група інвалідності.

    Костромина Виктория
    Общаться в чате Костромина Виктория 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Узнать статус прописки и проконсультироваться если ребёнок нигде не прописан , как и где его прописать

    если вы ребенка не регистрировали - то он нигде не зарегистрирован - автоматом это не происходит

    обратитесь в цнап

    Местом жительства ребенка, не достигшего 10 лет, является место жительства его родителей (усыновителей) или одного из них, с кем он проживает, опекуна или местонахождение учебного заведения или учреждения здравоохранения, в котором он проживает. Место жительства ребенка в возрасте от 10 до 14 лет можно зарегистрировать не только по месту жительства его родителей, но и других лиц. Для этого необходимо письменное согласие обоих родителей ребенка. Местом жительства ребенка в возрасте от 10 до 14 лет является место жительства его родителей (усыновителей) или одного из них, с кем он проживает, опекуна или местонахождение учебного заведения или учреждения здравоохранения и т.п., в котором он проживает, если иное место проживания не установлено по соглашению между ребенком и родителями (усыновителями, опекуном) или организацией, выполняющей в отношении его функции опекуна. В случае спора место жительства ребенка в возрасте от 10 до 14 лет определяется органом опеки и попечительства или судом

    Узнать как оформить инвалидность

    обратитесь к врачу который ведет ребенка и он даст направление на МСЕК который определяет инвалидность


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України