Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 25 грудня 2020, питання №35435

Возможно ли продлить временные права?

Здравствуйте. Подскажите, пожалуйста, возможно ли продлить права временные?
Ситуация такова, после изъятия прав правоохранительными органами, что по факту было без оснований, только потому что, им не понравились глаза мужа, и не проводя на месте никого теста, они забрали права. У него заканчиваются временные права, возможно их продлить? так как он работает. Ведь семью содержать нужно же на что то... Ответьте хоть вы, пожалуйста, не от кого не могу узнать эту информацию. Заранее благодарю.

Відповіді юристів (1)

    Ходак Владислав Володимирович
    Ходак Владислав Володимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 5 років досвіду

    Відповідно до п.10 розділу ХІІ Інструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі затвердженої Наказом МВС України №1395 від 07.11.2015 р. після закінчення тримісячного строку тимчасового вилучення посвідчення водія у випадках, якщо судом не прийнято рішення щодо позбавлення водія права керування транспортним засобом або якщо справа про адміністративне правопорушення не розглянута у встановлений законом строк, особа має право звернутися за отриманням вилученого документа до територіального органу Національної поліції України.

    Якщо станом на день закінчення тимчасового талону жодного рішення про застосування стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом щодо Вашого чоловіка не прийнято то у територіального органу Національної поліції України виникає обов’язок щодо повернення тимчасово вилученого посвідчення водія

    Розраховувати, що Ви прийдете забирати права і Вам одразу їх віддадуть не потрібно. На місці прийдеться доводити свою правоту в тому числі можливо писати скарги та записуватись на прийом до керівного складу.

    Якщо у Вас виникнуть додаткові питання звертайтесь за детальною консультацією


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України