Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 21 января 2021, вопрос №36656

Як переписати нерухомість на сина будучи за кордоном (Італія)

Мати не може приїхати зараз в Україну з Італіі, але потрібно переоформити нерухомість на сина
Переписати або ж дарча - що краще? і як це робити

Ответы юристов (2)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрий день, в даному випадку матері слід за попереднім записом звернутися до консульскої установи України в Італії . Відповідно до Положення про порядок учинення нотаріальних дій в дипломатичних представництвам та консульських установах України є пряма заборона на посвідчення договорів про відчудження майна .

    Як варіант скласти: довіреність на розпорядження нерухомого майна (квартири, будинку, земельної ділянки, гаража тощо) на третю особу.

    Надалі, ця третя особа маючи довіренність на розпорядження нерухомим майном від Вашої матері, разом з Вами , звернеться до нотаріуса в Україні для укладення договору дарування на Ваше ім'я.

    Якщо довіреність на розпорядження нерухомим майном буде на Вас , то в подальшому вчинити правочин з приводу дарування нерухомого майна на своє ім'я, безумовно Ви не зможете.

    Глебова Екатерина Юрьевна

    Підтримаю колегу, щодо довіреності. Вам треба скласти довіреність в Італії на третю особу, яка потім на Україні оформить документи на Вашого сина. Але, оскільки довіреність буде складена на території Італії, а буде використовуватися в Україні, то треба буде поставити на довіреність апостиль в Італії . Потім передаете довіреність в Україну, де перед використанням треба буде зробити нотаріальний переклад з італійської.

    Нюанс. Нотаріуси в Італії засвідчують лише справжність підпису й документ може бути українською мовою. Отож український нотаріус може Вам вислати текст відповідно до нашого законодавства. Нотаріус в Італії засвідчує ваш підпис, ви ставите апостиль й передаєте документ в Україну. Щасти Вам. Буде потрібна допомога - пишіть у власні повідомлення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України