Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

26 января 2021, вопрос №36974

Незаконне використання особистих даних

Якщо людина (не родич) надає мій номер телефону третім особам без моєї згоди,це може бути як незаконне використання особистих даних?

Ответы юристов (1)

    Марусяк Андрій Романович
    Общаться в чате Марусяк Андрій Романович 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня! ні, оскільки ваш номер телефону не є конфіденційною інформацією, а лише засобом зв'язку з вами. Ви можете мати безліч телефонів, безліч номерів.

    Виняток, коли номер телефону зазначено в судовому рішенні.

    Конфіденційна інформація про фізичну особу

    Конфіденційна інформація є підвидом інформації про особу і не вичерпується персональними даними. В Законах прямо визначено, що є конфіденційною інформацією про особу. Це, зокрема:

    Цей перелік не є вичерпним і може бути доповнений іншими законодавчими актами.

    Відповідно до статті 10 Закону України "Про доступ до публічної інформації" кожному забезпечується вільний доступ до інформації, яка стосується його особисто.

    Кожна особа має право:

    1. знати у період збирання інформації, але до початку її використання, які відомості про неї та з якою метою збираються,
    2. як, ким і з якою метою вони використовуються, передаються чи поширюються;
    3. вимагати виправлення неточної, неповної, застарілої інформації про себе, знищення інформації про себе, збирання,
    4. використання чи зберігання якої здійснюється з порушенням вимог закону.

    Право особи на свою приватну сферу абсолютне (це таємниця приватного життя, лікарська таємниця, таємниця сповіді, сюди також слід віднести банківську таємницю, оскільки кожна особа має право вимагати від необмеженого кола осіб обов'язкової заборони на збирання вказаних відомостей, а якщо ці відомості стали відомими особі у зв'язку з її професійною діяльністю, то - нерозголошення).

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%9A%D0%B...

    посилання на статтю Центру з надання безоплатної правової допомоги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України