Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 19 ноября 2022, вопрос №75978 550₴

Сколько действует Довідка ВЛК, додаток 4?

Який термін дії Довідки ВЛК, додаток 4, для того щоб виїхати за кордон, після 7/8 місяців с для її отримання!?
В довідкі ВЛК, я не придатний до в/служби і виключенний с в/обліку за станом здоров'я.
Для перетину через державний кордон треба мати цю довідку і військовий білет, але пишуть що ця довідка дійсна лише 6 місяців!?
Як виїхати після 6 місяців?

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    27.3%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Михайле!

    Ця довідка чинна.

    За загальним правилом строк дії висновку ВЛК або визначений в самій довідці про це у випадках, коли мова йде про про тимчасову непридатність до військової служби, або він дорівнює 5 рокам - це термін через який треба згідно з Положенням про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України проводити повторне ВЛК.

    З таким висновком ВЛК в ній Ви маєте право, як на звільнення від мобілізації, так і на безперешкодний перетин кордону!

    Що стосується останнього...

    Згідно останніх роз'яснень ДПСУ від 17 жовтня 2022 року, Ваша підстава для виїзду тлумачиться так:

    "За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (якщо особа у встановленому порядку оформила інвалідність)

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку)

    Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я, а тому рекомендуємо звернутися до ТЦК та СП;

    Обмежено придатні у військовий час – не можуть перетинати кордон.

    Остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів".

    ВИСНОВОК:

    ДЛЯ ВИЇЗДУ НА ПУНКТІ ПРОПУСКУ, ОКРІМ ЗАКОРДОННОГО ПАСПОРТУ, ВАМ ТРЕБА МАТИ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК ІЗ ВІДПОВІДНИМ ЗАПИСОМ "НЕПРИДАТНИЙ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ТА ВИКЛЮЧЕНИЙ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ" ТА ДОВІДКУ ВЛК.

    Виникнуть додаткові питання чи уточнення, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче все Вам поясню!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Михайло!

    ДАНА ДОВІДКА ДІЙСНА БЕЗСТРОКОВО, ОСКІЛЬКИ ЗГІДНО З НЕЮ ВИ ВИЗНАНІ НЕПРИТНИМ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ.

    Вона буде діяти весь час, допоки у Вас буде такий статус, а статус дійсний буде вже протягом всього життя!

    Інформація про те, що вона чинна тільки протягом 6 місяців, об’єктивно не відповідає дійсності! Але якщо і взяти її до відома, то цей строк спливає тільки 22 лютого 2023 року!

    Але запевняю Вас, що строк її дії в даному випадку точно не півроку!

    ВАМ ПОТРІБНО ДОДАТИ ДО ЦІЄЇ ДОВІДКИ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК ІЗ ВІДМІТКОЮ ПРО ВИЗНАННЯ ВАС НЕПРИТНИМ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, І ТОДІ ВИ МАТИМЕТЕ ПРАВО НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ!

    НЕЗВАЖАЮЧИ НА НАЯВНІСТЬ ЦИХ ДОКУМЕНТІВ, НА КОРДОНІ ВСЕ ОДНО ІНКОЛИ ВИНИКАЮТЬ НЕПОРОЗУМІННЯ, В РЕЗУЛЬТАТІ ЯКИХ ЧОЛОВІКАМ ВІДМОВЛЯЮТЬ У ПЕРЕТИНІ КОРДОНУ.

    Проте переконаний, що у Вашому випадку все буде добре! Головна порада - перетинайте кордон у робочий час і коли ТЦК, який їх видав, працює!

    Успіхів Вам! Звертайтесь, буду радий допомогти

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    ЯКЩО ВИ ПРИЗОВНИК АБО ВІЙСЬКОВОЗАБОВЯЗАНИЙ, ТО СТРОК ДІЇ ДОВІДКИ ВЛК НАКАЗОМ МО УКРАЇНИ #402 НЕ ВИЗНАЧЕНИЙ.

    ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ СТРОК ДІЇ ДОВІДКИ ВЛК - 12 МІСЯЦІВ.

    ЗАТВЕРДЖЕНОНаказМіністра оборони України14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    ПОЛОЖЕННЯпро військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#n2847

    22. Оформлення постанов ВЛК

    22.1. Дані про тих, хто пройшов медичний огляд (прізвище, ім'я та по батькові, рік народження, військове звання, військова частина, місяць та рік призову на військову службу тощо), діагноз та постанова ВЛК про ступінь придатності до військової служби та про причинний зв'язок записуються в Книгу протоколів засідань ВЛК (ЛЛК).

    Крім того, діагноз та постанови ВЛК записуються:

    в) на військовозобов'язаних, резервістів - у Картку амбулаторного обстеження та медичного огляду, а зміст постанови комісії, крім того, - у військовий квиток та облікову картку. На офіцерів запасу, визнаних ВЛК непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку, а також на військовозобов'язаних, резервістів, які знаходяться на зборах та визнані непридатними до подальшого проходження зборів, складається Свідоцтво про хворобу;

    22.5. Свідоцтво про хворобу у воєнний час складається:

    на всіх військовослужбовців, визнаних непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку, непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців;

    на офіцерів запасу, визнаних непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку.

    У всіх інших випадках у особливий період постанова ВЛК оформляється довідкою ВЛК. У воєнний час довідка на контроль у штатну ВЛК не направляється.

    22.9. У воєнний час свідоцтво про хворобу, довідка ВЛК на всіх оглянутих осіб складається у двох примірниках.

    22.12. Постанова ВЛК про ступінь придатності військовослужбовця до військової служби чинна протягом 12 місяців з моменту проведення медичного огляду.

    Корнійчук Євген Іванович
    27.3%

    Доброго дня, якщо ви виключені з військового обліку вы маєте право на перетин кордону. Даної довідки і військового квитка буде достатньо. У вашому випадку термін дії на довідку не діє так як вона підтверджує запис в військовому квитку за рішенням влк.

    МОЖЛИВО У ВАС Є ІНВАЛІДНІСТЬ, ТОДІ ВІЗЬМІТЬ З СОБОЮ ЩЕ ПОСВІДЧЕННЯ ІНВАЛІДА АБО ІНШЕ.

    ДО УВАГИ ❗ ПЕРЕД ВИЇЗДОМ ЗА КОРДОН ЗАТЕЛЕФОНУЙТЕ НА ГАРЯЧУ ЛІНІЮ ТА ЗАДАЙТЕ СВОЇ ПИТАННЯ, ОТРИМАВШИ НА НИХ ВІДПОВІДІ ПОТІМ ЗІ СПОКЙНОЮ ДУШЕЮ ВИРУШАЙТЕ В ПУТЬ.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Якщо є питання Задавайте.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Корнійчук Євген Іванович

    Номер гарячої лінії прикордонної служби України.

    +38 (044) 527-63-63

    Ви можете дізнатись тут любу інформації с приводу перетину кордону.

    Мамай Ірина Євгеніївна
    45.5%

    Ваша довідка датована 08.08.2022 р.

    П. 2-6 Постанови КМУ від 27.01.1995 року № 57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України» визначено, що у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

    Згідно роз’яснень Прикордонної служби Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку).

    Вказаним абзацем Закону визначено, що мобілізації не підлягають: інші військовозобов’язані або окремі категорії громадян у передбачених законом випадках.

    П. 3.8 Наказу МОУ «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України» від 14.08.2008р. № 402 дійсно вказано, що постанови ВЛК військових комісаріатів оформлюються довідкою ВЛК (додаток 4 до Положення) у двох примірниках, яка не підлягає затвердженню штатною ВЛК і дійсна протягом шести місяців з дня медичного огляду.

    Копія довідки видається на руки особі, яка пройшла медичний огляд.

    Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:

    "Придатний до військової служби";

    "Тимчасово непридатний до військової служби (вказати дату повторного огляду)";

    "Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку".

    ОДнак, особи ж, які за результатами медичного обстеження визнані непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку втрачають статус військовозобов'язаних і тому не підпадають під мобілізацію. Цей висновок військово-лікарської комісії повторно підтверджувати непотрібно.

    Зробіть запис у військовий квиток про те, що ви непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку до спливу 6 місяців з моменту прийняття цієї довідки і не хвилюйтесь. На ній ніде не написано, що вона має строк дії.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України