Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 15 мая 2023, вопрос №85326 150₴

Робота за кордоном в Німеччині

Агенство по працевлаштуванню за кордоном в Україні відмовилось дати трудовий договір між роботодавцем та ними ,кажучи що це секрет.Надали тільки зразки договору між мною та ними.Чи це правомірно з їхнього боку?

Ответы юристов (10)

    Богданов Микита

    Доброго дня. Вам надали договір про консультаційні послуги, якщо ви його уклали, то ви оплачуєте, а вам надають інформацію про роботу. Не більше. Трудовий договір може видати беспосередньо роботодавець.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%

    Вітаю, Лана!

    Звичайно, що це не зовсім правомірно та порушує принципи публічності. Працівник однозначно має право на перевірку їхнії повноважень щодо працевлаштування до конкретної фірми. Це може бути не трудовий договір, а договір про співпрацю, на основі якого вони працевлаштовуються осіб з різних країн, у тому числі України.

    Тому якщо такий договір Вам не пред'являють, це змушує задуматись щодо довіри до такого агентства.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, це шахраї у таких договорах не може бути ні яких авансових сплати. Це по-перше.

    По друге це договір про надання інформаційно консультативних послуг.

    І це головне, тому що такий тип договору ні як не гарантує працевлаштувпння.

    Тому я не рекомендую з ними працювати.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    20%

    Доброго дня.

    Вами укладається договір на надання консультативних послуг, метою якого є надання Вам консультацій, а не Ваше працевлаштування.

    Добросовісні кадрові агенції мають або агентський договори про надання IR послуг з працедавцями або з державними установами працевлаштування, ці договори і можуть Вам надати.

    Вам дійсно мають право не показати цей договір, адже він може містити інформацію, що є комерційною таємницею працедавця - заробітні плати, перелік посад тощо. Але надати Вам інформацію про укладання такого договору, агенція Вам повинна

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Лана Клиент 11 месяцев назад

      Яким чином може надати інформацію про укладання цього договору?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        В договорі, або в додатку до договору зазначається перелік працедавців, з ким працює агенція та реквізити укладених договорів

    Айвазян Юрий Климентьевич
    30%

    Доброго дня, Лана!

    Це, звичайно, не секрет, але в принципі вони не несуть перед Вами обов'язку показувати угоду, яка стосується Агенції та роботадавця.

    Проте і попередньо ж Вам варто знати про Ваші стосуеки з такого роду агенствами наступне:

    20 березня цього року Верховна Рада ухвалила Закон «Про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон».

    Цим законом скасовується ліцензування з посередництва у працевлаштуванні за кордон та встановлюється адміністративна відповідальність за надання таких послуг без включення до Переліку суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордон, або за отримання плати з громадян за надання таких послуг.

    Агентства з працевлаштування українців за кордоном не братимуть гроші з претендентів. Усі витрати бере на себе роботодавець, який шукає людину собі для роботи.

    Також, за згаданим законом, стежити за діяльністю посередників у працевлаштуванні за кордоном буде Державна служба України з питань праці.

    Отже, компанія має право надавати послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном після її включення до Переліку суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, та в межах укладених зовнішньоекономічних договорів. Цей Перелік веде Міністерство економіки та є відкритим для всіх.

    Окрім того, ухвалений документ передбачає, що компанія - посередник з пошуку роботи має певні обов'язки. Серед них - надати громадянину до виїзду для працевлаштування за кордоном:

    інформацію у письмовій формі про права та гарантії, які йому надаються за трудовим договором (контрактом);

    контактні дані консульських установ України у державі перебування;

    проект трудового договору (контракту), завірений іноземним роботодавцем.

    Отже я не рекомендую Вам будь що платити Агенству без з'ясування конкретних умов роботи і назви роботодавця. Крім того, пам'ятайте, що за предоставлення працівника роботодавецць вже заплатив Агенству!

    Буде бажання продовжити розмову, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь Вам допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Виходячи зі свого досвіду, до мене зверталися вже не одноразово, за такими договором, про повернення коштів.

    Ви заплатите кошти і на цьому все, вам ще декілька разів зателефонують, скажуть де є робота, і які документи потрібні. Ні якої мови про гарантії працевлаштування тут не йде.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    Представлений документ - це договір про надання вам консультаційних послуг з питань працевлаштування, можуть ще надати детальну інформацію про трудовий договір з роботодавцем у Німеччині , а також копію агентської угоди про співпрацю між компанією -роботодавцем у Німеччині та рекрутинговим агенством в Україні. У компанії у офісі має зберігатись така документація , якщо це офіційна компанія з працевлаштування.

    Без надання офісом такої інформації сплачувати за послуги - є ризиковано.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Дерій Владислав Олегович
    30%

    Доброго дня, Лано!

    Ви звернулись до підприємця, який лише надає інформаційні послуги. https://youcontrol.com.ua/catalog/fop_details/6442...

    Для безпечного працевлаштування за кордоном, Вам необхідно звернутися до підприємця або юридичною особи, які мають ліцензію на надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Між Вами повинен бути укладений договір про надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (а не договір про надання консультаційних послуг, скрін якого Ви прикріпили в питанні).

    Згідно статті 38 ЗУ "Про зайнятість населення"

    1. Діяльність суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, підлягає ліцензуванню і регулюється законами України "Про ліцензування видів господарської діяльності", "Про зовнішньоекономічну діяльність", цим Законом та іншими законодавчими актами України.

    Послуги з посередництва у працевлаштуванні на роботу за кордоном надаються відповідно до заявок іноземного роботодавця (його контрагента) щодо вільних робочих місць (вакансій) і лише в межах укладених іноземними суб'єктами господарювання зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про надання посередницьких послуг у сфері працевлаштування з метою сприяння підписанню трудового договору (контракту найму). Обов'язковим додатком до зовнішньоекономічного договору (контракту) про надання посередницьких послуг у сфері працевлаштування за кордоном є проект трудового договору, завірений іноземним роботодавцем.

    Суб'єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, несе відповідальність згідно із законодавством за погіршення умов трудового договору, укладеного між особою та іноземним роботодавцем, копія якого зберігається у такого суб'єкта протягом трьох років.

    2. Надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється після укладення між особою та суб’єктом господарювання договору про надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Суб’єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, зобов’язаний безоплатно надавати громадянам України консультації та інформацію про переваги легального працевлаштування за кордоном, характер майбутньої роботи, умови та розмір оплати праці, умови проживання в державі перебування, наявність міжнародних договорів (угод) у сфері працевлаштування та соціального забезпечення, укладених між Україною та державою працевлаштування.

    Суб’єктам господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, забороняється отримувати від громадян, яким надано зазначені послуги, гонорари, комісійні та інші винагороди. Оплата послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється роботодавцем, якому надано такі послуги.

    3. Суб'єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, сприяє громадянам, яким надано такі послуги, у вирішенні питань правового і соціального захисту та інформує їх про механізм добровільної участі у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні.

    4. Громадяни у період трудової діяльності за кордоном мають право брати участь у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні, зокрема пенсійному, відповідно до законодавства України, що дає їм право на соціальний захист у разі настання відповідних страхових випадків.

    Отже, для безпечного працевлаштування за кордоном Вам необхідно звернутися до суб'єкта господарювання (агенства), який згідно ліцензії надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. При цьому Вам повинні видати проект трудового договору, завірений іноземним роботодавцем! Крім того агенство зобов’язане безоплатно надавати Вам консультації та інформацію про переваги легального працевлаштування за кордоном, характер майбутньої роботи, умови та розмір оплати праці, умови проживання в державі перебування та ін.

    Тому, Вам краще знайти відповідне агенство, а не підписувати сумнівні договори про надання консультаційних послуг.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України