Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 17 червня 2023, питання №86882

Работа сверх ставки

Интересует вопрос по трудовому законодательству. Сейчас работаю по договору ЦПХ в трёх проектах, на 0.5; 0.25; 0.25 . Получается полная ставка. Но проекты до августа, сентября. И сейчас есть возможность ещё подработать до декабря в другом проекте. Но там необходимо открыть ФОП и по нормативным требованиям рабочая занятость в случае привлечения к этой вакансии и совмещения с текущей занятостью не должна превышать 100% (8-часовая рабочая неделя). Как можно поступить? Как ФОП я смогу работать на 1.5 ставки?

Відповіді юристів (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Ви повинні розуміти, що поняття ставки (робочого часу) відноситься до трудових договорів. У Вас укладено цивільно-правові договори про надання послуг (виконання робіт). Згідно суті Вашого договору, Ви виконуєте роботу, надаєте послугу самостійно визначаючи режим робочого часу і трудове законодавство до Ваших відносин не відноситься.

    Як ФОП Ви можете укладати невизначену кількість договорів на надання послуг.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Відповідно до ч. 2 ст. 21 Кодексу законів про працю України Ви має право реалізувати свої здібності до продуктивної та творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному чи одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін.

    Робота за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.1993р. № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» та спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінфіну від 28.06.93 р. № 43 “Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій”.

    Згідно з п. 1 Постанови робітники, спеціалісти і службовці державних підприємств, установ і організацій мають право працювати за сумісництвом, тобто виконувати, крім своєї основної, іншу роботу на умовах трудового договору. На умовах сумісництва працівники можуть працювати на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина у вільний від основної роботи час.

    Для роботи за сумісництвом згоди адміністрації за місцем основної роботи не потрібно.

    Згідно з п. 2 Постанови встановлено обмеження тривалості роботи за сумісництвом для працівників державних підприємств, а саме, тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

    Що стосується виконання послуг у якості ФОП, то це не може бути розцінено, як сумісництво, а отже виконувати таку роботу у вільний від інших справ час Ви маєте право.

    Будуть нез'ясовані питання чи потреба продовжити розмову персонально, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь Вам допомогти!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України