Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 27 сентября 2023, вопрос №93569

Чи є правомірною відмова ТЦК?

Доброго дня. В мене таке запитання після отримання травми в районі бойових дій, мене визнано не придатним до в.с. та звільнено з ЗСУ. По рішенню МСЕК мені встановлено втрату працездатності без встановлення групи інвалідності. Звернувшись до ТЦК з довідкою МСЕК для оформлення одноразової грошової допомоги мені відмовили мотивуючи це тим, що з дати мого звільнення до дати подання довідки МСЕК пройшло більше трьох місяців про, що в подальшому ТЦК надав довідку з посиланням на п. 7 ст. 16 Закону "Про соціальний і правовий захист віськовослужбовців" Чи зазначена відмова на підставі даного пункту правомірною, і як трактувати положення п. 8 ст. 16-3 даного Закону про можливість реалізувати дане право на ОГД протягом трьох років.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Якщо Ви звернулись до МСЕК протягом 3 місяців після звернення, то в ТЦК намагаються ввести Вас в оману, і таке рішення треба оскаржувати. Якщо ж Ви звернулись пізніше, то в ТЦК праві.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Володимир Клиент 7 месяцев назад

      Як в таком увипадку дієположення п. 8 ст. 16-3 щодо трьох років

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        А що з ним? Воно діє. Але мова йде про строк Вашого звернення до МСЕК: чи Ви уклалися у 3 місяці? Таке враження, що Ви або не читали уважно, або не зрозуміли мою відповідь.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, вам треба з даною відповіддю звернутися до суду та поновити строк пропущенної давності. Для цього вы повинні підготувати документы які підтверджують поважні причини такого пропуску. Лікарняний і т. Д

    • Володимир Клиент 7 месяцев назад

      як в такому випадку діє положення п. 8 ст. 16-3 щодо трьох років з дня виникнення такого права


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України