Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 апреля 2024, вопрос №105517

Я знятий з обліку. Як правильно оформити бронь?

Добрий день. Маю тимчасове посвідчення в якому вказано "знятий з військового обліку" за наказом 342. Знаю, що цей наказ втратив чинність і я маю звернутися до ТЦК і стати на облік. Код спеціальності вказано 999000А (вже не інсує?). Зараз підприємство, де я працюю, готує списки на бронювання, мене планують включити до них. Знаю, що для бронювання я маю стояти на обліку у ТЦК. Я правильно розумію, що для мене правильно буде зробити це зараз, до подачі документів на бронювання? І подаватися вже коли буду на обліку? Але коли я стану на облік, мене одразу відправлять на ВЛК. При цьому мені віддадуть військовий квиток/тимчасове посвідчення? Як тільки я пройду ВЛК мені одразу можуть видати "бойову" повістку, не чекаючи на бронь? Чи є якісь механізми захиститися від такої ситуації і дочекатися броні? Наприклад, я можу стати на облік і проходити ВЛК поки не прийде наказ на бронювання? Чи я можу не відмовитися від отримання "бойової" повістки аргументуючи це тим, що я поданий на бронь? Чи не буде проблем з подачею на бронь по старій спеціальності 999000А?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Якщо Ви зняті з обліку, то підприємство відмовить Вам у бронюванні.

    На жаль, захиститись від тієї ситуації, яка в Вас склалася неможливо. При явці до ТЦК Вас направлять на проходження ВЛК, а потім видадуть мобілізаційне розпорядження. Аргументація щодо "подання на бронь" не є поважною для відмови від повістки, оскільки на той час Ваша бронь ще не буде погоджена.

    Щодо стати на облік та проходити ВЛК, то допоки Ви не пройдете ВЛК Вас навряд чи поставлять на облік. Тобто, Ви отримаєте печатку у ВОД про взяття на облік, скорше за все, тільки після проходження ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України