Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

08 травня 2024, питання №108079

Обмежено-придатні військовозобов'язані до 25 років

Що тепер буде з чоловіками з 18 до 25 років, які є обмежено-придатними та, відповідно, їх зробили військовозобов'язаними після проходження влк? Якщо враховувати, що обмежено-придатних тепер не буде, то чи зміниться їх статус з військовозобов'язаних на призовників після повторного проходження влк? І чи буде тепер категорія придатності впливати на статус (призовник/військовозобов'язаний)?

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Назаре!

    Ви залишитесь військовозобов'язанним.

    При переогляді Вас визнають або "придатним", або "придатним до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Назар Клієнт 10 днів тому

      Але чому я маю залишатися військовозобов'язаним, якщо мені нема 25, я не проходив військову службу, не закінчував військову кафедру і т.д.? Чому я маю залишатися військовозобов'язаним, якщо мене, наприклад, визнають придатним? Я ж тоді нічим не буду відрізнятися від інших придатних мого віку, але я буду військовозобов'язаним, а вони - ні.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Тому що Ви вже військовозобов'язаний.

        • Назар Клієнт 10 днів тому

          Зрозуміло. Виходить, що раніше визнаних обмежено-придатними можуть мобілізувати набагато швидше, ніж придатних, це якийсь абсурд.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Так, це абсурд. І він таким був ще до нового законодавства, оскільки виглядало так, що здорові в армію не повинні йти, а хворі - повинні.

            • Назар Клієнт 10 днів тому

              Шкода, що нове законодавство це ніяк не регулює. Дякую за пояснення

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Назаре! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України