Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

13 сентября 2024, вопрос №119327

Як стянути оплату на личение за нанісеніе ушкодженя стану здоровя

Доброго ня підскажіть будласка чиможу я вимагати кошти за нанесеня мені тілесних повріжденій я огранічен на срок 6 месяце от роботи як це зробити чоб людина яка нанесла мені шкоду по стану здоровья виплачувала

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Ви можете звернутись до поліції із заявою про злочин, та як потерпілий в контексті розгляду кримінальної справи ставити в суді питання про відшкодування матеріальної і моральної шкоди.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 дней назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Ви можете спочатку подати до поліції заяву про нанесення Вам тілесних ушкоджень. Після початку провадження Ви можете запропонувати винному укласти угоду про примирення винного з потерпілим. За нею потерпілий відмовляється від подальших претензій до винного, а винний виплачує потерпілому відшкодування матеріальної та моральної шкоди в значному обсязі.

    Угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, нетяжких злочинів та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення. Це Вам підходить, якщо Вам було умисно нанесено легкі тілесні ушкодженні або тілесні ушкодження середньої важкості. В угоді про примирення зазначаються її сторони, формулювання підозри чи обвинувачення та його правова кваліфікація із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність, істотні для відповідного кримінального провадження обставини, розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, строк її відшкодування чи перелік дій, не пов’язаних з відшкодуванням шкоди, які підозрюваний чи обвинувачений зобов’язані вчинити на користь потерпілого, строк їх вчинення, узгоджене покарання та згода сторін на його призначення або на призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням, наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені статтею 473 цього Кодексу, наслідки невиконання угоди.

    Якщо угоди досягнуто під час досудового розслідування, обвинувальний акт з підписаною сторонами угодою невідкладно надсилається до суду. Суд приймає рішення про затвердження угоди про примирення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024