Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 10 марта 2021, вопрос №39313

Не виплачують заробітну плату після звільнення

Доброго дня.
Описую ситуацію. Працював на ФоП барменом в кінотеатрі. Під час карантину мені здається меншили ставку з 9000 грн до 7000 грн без мого відома. Вирішив звільнитись, написав заяву про звільнення 28.02 без відпрацювання 14 робочих днів(так як я іногородній). 6.03 забрав трудову без розрахунку. На даний момент 10.03. Куди мені звернутися щоб отримати свої гроші?

Ответы юристов (3)

    Неверчак Євген Борисович
    Неверчак Євген Борисович 3 года назад

    Адвокат, г. Полтава, 25 лет опыта

    Доброго дня. Треба ознайомитись із Вашою трудовою книжкою. Потім звернутись до роботодавця з заявою щоб отримати довідку про Ваші доходи за останній рік перед звільненням. Коли отримаєте довідку про доходи, зрозумієте, яка заробітна плата Вам фактично нараховувалсь. Довідку про доходу можете також замовити в податковій. З цих відомостей Вам буде зрозуміло про розмір заборгованості по заробітній платі. Якщо заборгованість буде підтверджена документально, можете звернутись до суду за місцем проживання із заявою про стягнення заборгованості в примусовому порядку.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    Вы имеете право подать:

    -жалобу в Государственную инспекцию труда для проведения проверки и принятия мер реагирования к работодателю;

    - заявление в полицию о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела о безосновательной невыплате заработной платы по статье 175 Уголовного кодекса Украины;

    - иск в суд о взыскании задолженности по заработной плате.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Юрій
    Юрій 3 года назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Потрібно пред‘явити позов до суду про стягнення невиплаченої заробітної плати та стягнення середньомісячного заробітку за затримку розрахунку при звільненні.

    ІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІ


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України