Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 31 серпня 2022, питання №72263

Перехід із строкового у безстроковий договір

Вітаю Вас! Підкажіть, будь ласка, працюю асистентом вчителя 2 роки і ці два роки укладаю строкові договори на кожен рік. Директор обіцяв, що як вступлю в університет і здобуватиму фахову освіту, то договір переукладемо на безстроковий. Вступила, навчаюся вже 2 рік, і він знову каже укласти договір на рік. Тепер мотивує тим, що дитина на інклюзивному навчанні знаходитиметься до 2024 року і тоді їй його продовжать, або ні, і може мене вже не буде потрібно. Чи законно це? Чи маю я право укласти безстроковий договір? Дитина швидше за все навчатиметься і надалі на інклюзивній формі.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Хотілося б більш детально розібратися у Вашій ситуації, а то навіть не ясно чому і про яку дитину йде мова!

    Тому, якщо буде бажання, натискайте кнопку "звернутись" біял мого профілю. Готовий Вам допомогти, якщо буду мати достатньо інформації.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ольго!

    Мені у свою чергу цілком зрозуміло зміст питання та про яку дитину йде мова. Але не у дитині справа, а в директорові.

    Насправді, це все ж повноваження виключно керівника закладу освіти щодо укладення трудового договору, у тому числі визначення його строку.

    ...

    КОДЕКС ЗАКОНІВ ПРО ПРАЦЮ.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/322-08#Text

    Стаття 23. Строки трудового договору

    Трудовий договір може бути:

    1) безстроковим, що укладається на невизначений строк;

    2) на визначений строк, встановлений за погодженням сторін;

    3) таким, що укладається на час виконання певної роботи.

    Строковий трудовий договір укладається у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру наступної роботи, або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами.

    Роботодавець зобов’язаний інформувати працівників, які працюють за строковим трудовим договором, про вакансії, що відповідають їх кваліфікації та передбачають можливість укладення безстрокового трудового договору, а також забезпечити рівні можливості таких працівників для його укладення.

    {Стаття 23 із змінами, внесеними згідно із Законами № 871-12 від 20.03.91, № 6/95-ВР від 19.01.95, № 2352-IX від 01.07.2022}

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

      Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

      Спілкуватися у чаті

      Продовжуєш скакати по чужих спинах, юрист - 4 роки досвіду?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України